28.2.14

"Μείνετε στις θέσεις σας μέχρι τις 15 Μαρτίου" ...




Κυβερνητική κρίση στην Κύπρο.
Ολες οι εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ)...
Την παραίτησή τους, μετά την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυπριακή κυβέρνηση, υπέβαλαν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όλοι οι υπουργοί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Διαβάστε...
ολες τις εξελίξεις, οπως τις καταγράφει το 24h.com.cy :


ΠτΔ: "Μείνετε στις θέσεις σας μέχρι τις 15 Μαρτίου" - Όλο το ρεπορτάζ.

Στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπέβαλαν την παραίτηση τους όλοι οι Υπουργοί της Κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Ο Πρόεδρος κάλεσε όλους τους Υπουργούς όπως παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τις 15 του Μάρτη. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε χαρακτηριστικά: "Σε 15 ημέρες θα αποφασίσω τι θα κάνω".

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε δηλώσεις του είπε πως όλοι οι Υπουργοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο για να μπορέσει να αποφασίσει τη σύνθεση της Κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τις φήμες που ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί μεταφοράς του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε πως αν και είναι μεγάλη του επιθυμία να είναι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ένεκα των εξελίξεων προτιμά να παραμείνει κοντά στον ΠτΔ αν ο τελευταίος δεν κάνει αποδεκτή την παραίτηση του.

Σχετικά με τις επαφές που είχε ο Ε/κ διαπραγματευτής στην Άγκυρα, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε πως διεξήχθησαν οι συναντήσεις σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Δηλώσεις έκανε και ο κ. Λακκοτρύπης, ο οποίος είπε πως ευχαρίστησε τον ΠτΔ για τη συνεργασία που είχαν μέχρι τώρα και εξέφρασε την ευχή όπως προχωρήσει μπροστά η Κυβέρνηση στη δύσκολη κρίση που έχουμε.

Σε σχέση με το θέμα παραμονής του ή όχι στο ΔΗΚΟ, μετά την απόφαση του κόμματος για διαζύγιο με την Κυβέρνηση, ο Υπουργός σημείωσε πως η ημέρα σήμερα ανήκει στις παραιτήσεις των Υπουργών και πως για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθει με αυριανές του δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφερόμενος στους φωτογράφους εντός του Προεδρικού τους είπε πως θα απογοητευτούν αν νομίζουν ότι αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία που βγάζουν (εννοώντας της σύνθεσης της Κυβέρνησης ως έχει).

Δεν υπάρχουν σχόλια: