28.2.14

Εκτός ψηφοδελτίου Ελιάς παραμένουν οι 58...

Την απόφασή της να μη συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς και στις διαδικασίες συγκρότησής του διατήρησε η Πρωτοβουλία των 58, μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής Ολομέλειας, που διεξήχθη σε βαρύ κλίμα.

Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι...
όσοι εκ των υποστηρικτών του εγχειρήματος επιθυμούν να είναι υποψήφιοι μπορούν να το πράξουν, επισήμανση που αφορά κυρίως στελέχη όπως ο Νίκος Μπίστης που πίεζαν για την ενεργή εμπλοκή των 58 στις προσεχείς ευρωεκλογές.

«Η Πρωτοβουλία των 58 δεν αναφέρεται σε ονόματα και δεν μετέχει στις διαπραγματεύσεις για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Όσοι από τους 58 θέλουν να συμμετάσχουν θα θέσουν την υποψηφιότητά τους», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ολομέλειας των 58 που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι 58 θα συμμετέχουν «με τον πολιτικό τους λόγο και τις προγραμματικές τους θέσεις» στη Συνδιάσκεψη της Ελιάς στις 8 και 9 Μαρτίου, παρουσία του Μάρτιν Σουλτς, υπογραμμίζουν ότι παραμένουν «ρεύμα γνώμης», ενώ δηλώνουν την πρόθεσή τους να δώσουν το «παρών» στις εξελίξεις και μετά τις ευρωεκλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ολομέλειας των 58

«Η Πρωτοβουλία των 58 συνεχίζει με ενότητα και αυτοπεποίθηση την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης και στηρίζει τον αγώνα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

»Θα συμμετάσχει ενεργά με τον πολιτικό της λόγο και τις προγραμματικές της θέσεις στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Παράταξης στις 8 και 9 Μαρτίου, παρουσία του Martin Schultz. Εν όψει της Συνδιάσκεψης θα καταθέσει τις θέσεις της για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η Συνδιάσκεψη είναι ένα μεγάλο βήμα που θα ενισχύσει τη δυναμική ενός τρίτου πόλου και θα ανανεώσει την ελπίδα συγκρότησής του.

»Οι 58 καλούν τα μέλη των Επιτροπών Πρωτοβουλίας να συμμετάσχουν στη Συνδιάσκεψη αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό τους ρόλο στο παρόν και το μέλλον της παράταξης.

»Οι 58 συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου παραμένοντας ρεύμα γνώμης, χωρίς να μετατρέπονται σε έναν ακόμα πολιτικό οργανισμό ή κίνηση.

»Γι” αυτό τον λόγο η Πρωτοβουλία των 58 δεν αναφέρεται σε ονόματα και δεν μετέχει στις διαπραγματεύσεις για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Όσοι από τους 58 θέλουν να συμμετάσχουν θα θέσουν την υποψηφιότητά τους.

»Η πρωτοβουλία των 58 θα παραμείνει αυτόνομη και σταθερή δύναμη παρακίνησης για την ενότητα και την αναγέννηση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Και θα είναι παρούσα στις εξελίξεις και μετά τις ευρωεκλογές».

Δημήτρης Κουκλουμπέρης
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: