28.2.14

Κατάληψη του αεροδρομίου της Συμφερόπολης...

...εικόνες ενόπλων με στρατιωτικές στολές...

Ομάδα ένοπλων με στρατιωτικές στολές κατέλαβε το κύριο αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, Συμφερόπολη, όπως μετέδωσε νωρίτερα το...
πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων.
Την πληροφορία επιβεβαιώνει και το πρακτορείο Reuters που δημοσίευσε φωτογραφίες ενόπλων με στρατιωτικές στολές να περιφρουρούν το αεροδρόμιο.

Ωστόσο, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή ανέφερε ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά, η πρόσβαση στο αεροδρόμιο επιτρέπεται και οι επιβάτες πραγματοποιούν χωρίς πρόβλημα τις απαραίτητες διαδικασίες για την επιβίβασή τους στις πτήσεις.
Ο ίδιος δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι περίπου 12 ένοπλοι βρίσκονται έξω από τον χώρο του αεροδρομίου στην περίμετρό του.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τζο Μπάιντεν με τον Ουκρανό πρωθυπουργό
Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιάτσενιουκ είχε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χαιρέτησε το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Ουκρανία και υποσχέθηκε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στη χώρα.
«Ο αντιπρόεδρος διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν την πλήρη στήριξή τους καθώς η Ουκρανία θα προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να επιστρέψει σε μια υγιή οικονομία, να επιζητήσει τη συμφιλίωση, να τηρήσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να επιδιώξει ανοιχτές και εποικοδομητικές σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: