28.2.14

Οριστικό το ρήγμα στην «Ελιά»...



Στον απόηχο της αποχώρησης Χριστοδουλάκη, και παρά τις έντονες διαφωνίες που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης από στελέχη που επιχαίρουν τον «εναγκαλισμό» με το ΠΑΣΟΚ, η απόφαση δεν άλλαξε.
Όσοι θέλουν, μπορούν να μετάσχουν στο ψηφοδέλτιο αλλά ως...
άτομα. Όχι ως «58»…
Στην ανακοίνωσή τους πάντως, οι «58» επαναλαμβάνουν ότι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Παράταξης, ενώ στο μεταξύ θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Αντί απάντησης στις επιτροπές πρωτοβουλίας που από το πρωί, τους καλούσαν να το …ξανασκεφτούν, οι «58» τις καλούν τώρα να συμμετάσχουν στη Συνδιάσκεψη «αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό τους ρόλο στο παρόν και το μέλλον της Παράταξης»…
Αποδέχονται τον χαρακτηρισμό που τους απέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως «ρεύμα γνώμης» και επιμένουν πως δεν μετέχουν στις διαπραγματεύσεις για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου, επιτρέποντας πάντως σε όσους επιθυμούν, να είναι υποψήφιοι. Δηλώνουν τέλος παρόντες στις εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές…
Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας των 58» έχει ως εξής :
27/2/2014
Η Πρωτοβουλία των 58 συνεχίζει με ενότητα και αυτοπεποίθηση την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης και στηρίζει τον αγώνα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
Θα συμμετάσχει ενεργά με τον πολιτικό της λόγο και τις προγραμματικές της θέσεις στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Παράταξης στις 8 και 9 Μαρτίου παρουσία του Martin Schultz. Ενόψει της Συνδιάσκεψης θα καταθέσει τις θέσεις της για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η Συνδιάσκεψη είναι ένα μεγάλο βήμα που θα ενισχύσει τη δυναμική ενός τρίτου πόλου και θα ανανεώσει την ελπίδα συγκρότησής του.
Οι 58 καλούν τα μέλη των Επιτροπών Πρωτοβουλίας να συμμετάσχουν στη Συνδιάσκεψη αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό τους ρόλο στο παρόν και το μέλλον της Παράταξης.
Οι 58 συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου παραμένοντας ρεύμα γνώμης, χωρίς να μετατρέπονται σε έναν ακόμα πολιτικό οργανισμό ή κίνηση.
Γι’ αυτό τον λόγο η Πρωτοβουλία των 58 δεν αναφέρεται σε ονόματα και δεν μετέχει στις διαπραγματεύσεις για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Όσοι από τους 58 θέλουν να συμμετάσχουν θα θέσουν την υποψηφιότητά τους.
Η πρωτοβουλία των 58 θα παραμείνει αυτόνομη και σταθερή δύναμη παρακίνησης για την ενότητα και την αναγέννηση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Και θα είναι παρούσα στις εξελίξεις και μετά τις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: