28.2.14

Gaydar όπως Radar...

Είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα τα δούμε όλα μέχρι να τελειώσει αυτός ο προεκλογικός αγώνας, τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές. Ήδη η εικόνα που παρουσιάζουν αρκετοί από τους υποψηφίους αλλά και τα κόμματα ή τα σχεδόν κόμματα που τους υποστηρίζουν είναι τραγική, οι διαξιφισμοί, τα...
χτυπήματα κάτω από τη μέση, οι τερατολογίες που δίνουν και παίρνουν προσβάλλουν την νοημοσύνη μας, και οι εξαγγελίες - συχνά στενόμυαλα μικροπολιτικές – βαραίνουν ακόμα περισσότερο την ήδη μαυρισμένη μας ψυχή και δοκιμάζουν την υπομονή μας.


Η προσωπική σεξουαλική προτίμηση του καθενός δεν θα έπρεπε με κανέναν τρόπο να αποτελεί θέμα διαπληκτισμών και αποκαλύψεων στην δημόσια ζωή. Πόσο μάλλον αν η δημόσια συζήτηση δεν γίνεται για να υποστηριχθεί κάποια θετική νομοθετική μεταρρύθμιση όπως αυτή του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, ή για την δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ούτε για να αυξηθεί η απαιτούμενη επίγνωση ώστε να μην έχουμε κρούσματα ομοφιβικής βίας, σεξισμού ή αποκλεισμού στα σχολεία ή στην κοινωνία γενικότερα.

Όταν όμωςτο θέμα της ομοφυλοφιλίας, του ποιός είναι gay και του ποιός δεν είναι, γίνεται αντικειμένο προεκλογικής αντιπαράθεσης τότε τα πράγματα κινδυνεύουν να γίνουν άκρως προβληματικά. Με ευκαιρία την πιο πρόσφατη μάχη χαρακωμάτων του υποψηφίου Δήμαρχου Αθηνών κ. Γ. Βαλλιανάτου με την βουλευτή της Ν.Δ. και δημοσιογράφο κ. Φωτεινή Πιπιλή μπορεί κανείς εύλογα να αναρωτηθεί όχι μόνο για την μορφή που έχει πάρει ο προεκλογικός αγώνας για τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας αλλά και για το πόσο ύπουλα κρυμμένη μπορεί να είναι η ομοφοβία και ο σεξισμός – τόσο που ακόμα και οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι να μην γλυτώνουν από την παγίδα και να πέφτουν ενίοτε σε σοβαρά παραστρατήματα.

Κυρία Πιπιλή μου, που πιστεύω ότι πράγματι μπορεί και να είστε η μοναδική βουλευτής της ΝΔ που στηρίξατε το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών – τίποτα δεν με εκπλήσσει πια στην λαϊκή δεξιά που χαριεντίζεται και με την Χρυσή Αυγή – προσέξτε πόσο επικίνδυνα ομοφοβική ακούγεστε. Όταν χρησιμοποιείτε τους όρους «καρφί» «έβγαλε ντουτούκα» «ρουφιάνος» και «καταδότης χωρίς κουκούλα» για τον κ. Βαλλιανάτο όταν αναφέρθηκε στην πιθανή ομοφυλοφιλία κάποιων συνυποψηφίων του δημάρχων, προδίδετε, ακούσια ελπίζω, την απίστευτη ομοφοβία που ελοχεύει έτοιμη να εξαπολυθεί όχι μόνο από εσας αλλά και από τόσους άλλους υποτίθεται ανοιχτούς και μη προκατειλημμένους συνανθρώπους μας.

Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν σημαίνει ότι είσαι προδότης ή κακοποιός και αν κάποιος σε αποκαλέσει ομοφυλόφιλο δεν ειναι το ίδιο με το να σε κατηγορήσει για την διάπραξη κάποιου αδικήματος όπως υποννοείτε στις δηλώσεις σας. Φανταστείτε λοιπόν κυρία Πιπιλή μου αν εσείς κάνατε αυτές τις εξαγγελίες νομίζοντας ότι στηρίζετε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων πόσο δρόμο έχουμε ακόμα μπροστα μας σε μια χώρα που η Χρυσή Αυγή ανοιχτά απειλεί και επιτίθεται βάναυσα στους ομοφυλόφιλους, η ομοφοβική βία αυξάνεται και το επίσημο κράτος αρνείται σθεναρά να αντιμετωπίσει με θάρρος και όπως απαιτείται σε κάθε σύγχρονο και ευνομούμενο κράτος τα θέματα αυτά.

Όσο για εσάς κύριε Βαλλιανάτο μου ενώ θεωρώ ότι είναι απόλυτα θετικό να αναφέρεστε στην ομοφυλοφιλία σας ή στο γεγονός ότι είστε οροθετικός ή σε οτιδήποτε άλλο εσεις θέλετε που σας αφορά - και σας συγχαίρω που πάντα είχατε το θάρρος να το κάνετε αυτό και μακάρι να το είχαν και άλλα δημόσια πρόσωπα ή καλλιτέχνες ή πολιτικοί - θα ήθελα να σας υπενθυμίσω όμως ότι το να εξαναγκάζετε για πολιτικούς λόγους άλλους συνυποψηφίους σας να «βγουν» και να συζητήσουν το θέμα του αν είναι ή δεν είναι ομοφυλόφιλοι δεν είναι καθόλου δικό σας θέμα και δεν αφορά κανέναν άλλον παρά τους ίδιους. Το να χρησιμοποιεί ένας γκεϊ υποψήφιος το γεγονός της ομοφυλοφιλίας ως μοχλό ψηφοθηρίας είναι σχεδόν όσο μεροληπτικό και μισαλλόδοξο είναι και το αντίθετο.

Θέλω να πιστεύω κύριε Βαλλιανάτο ότι οι ψηφοφόροι σας, όποιοι και όσοι και να είναι αυτοί, θα σας ψηφίσουν εσάς αλλά και κάθε άλλο υποψήφιο της επιλογής τους, για το έργο σας, για τους αγώνες σας, για την ιδεολογία σας, για τα πιστεύω σας, για την εντιμότητά σας αλλά και για αυτά που προτίθεστε να κάνετε στον Δήμο της Αθήνας και όχι αποκλειστικά επειδή είστε ομοφυλόφιλος. Και ενω είναι πάρα πολύ σημαντικό να αντιμετωπισθούν θεσμικά και νομοθετικά τα θέματα που αφορούν τα ομόφιλα ζευγάρια, και ενώ είναι εκ των ουκ ανευ ότι πρέπει να παταχθεί κάθε διαχωρισμός και κάθε ομοφοβική συμπεριφορά από την ρίζα της, το αν κάποιος θα «βγει από την ντουλάπα» ή όχι δεν αφορά κανέναν παρά μόνον τον ίδιο. Κρίμα που τόσοι και τόσοι που έπρεπε να το είχαν ήδη κάνει δεν το κάνουν αλλά αυτό δεν σας αφορά πραγματικά και μάλιστα στο παρόντα ρόλο σας ως υποψήφιο δημαρχο Αθηνών.

Το μόνο που σας αφορά, εσας αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, είναι να αγωνίζεστε για τα διακιώματα των ομοφυλόφιλων, για την σωστή πληροφόρηση, την στήριξη και την καταπολέμηση του φόβου και των προκαταλήψεων έτσι ώστε κάποτε ο κάθε ομοφυλόφιλος, άνδρας ή γυναίκα, να έχει την ευκαιρία να ζήσει τη ζωή που δικαιούται και την περηφάνια να το κάνει αυτό ανοιχτά και ελεύθερα...
Μαρία Τριαντοπούλου
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: