27.2.14

Στο στούντιο και χωρίς ντουντούκες...


Μάρτιος 1985. Φωτογραφία από την κατάμεστη αίθουσα Σβώλου της Νομικής, όπου η γενική συνέλευση αποφασίζει τη διαγραφή, ως φασίστα, του Μάκη Βορίδη (με την ντουντούκα) από το σύλλογο φοιτητών του Νομικού τμήματος.
 Δίπλα του ο...
Γιώργος Κατρούγκαλος, ηγετικό στέλεχος τω καιρώ εκείνω της Πανσπουδαστικής (φοιτητικός φορέας του ΚΚΕ), καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου σήμερα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πολιτικά προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο τους, λοιπόν, ξανάσμιξαν μπροστά σε κερκίδα· συνυπήρξαν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης στο πάνελ της -εξοντωτικής διάρκειας!- τηλεοπτικής εκπομπής «Στον Ενικό».
Δηλαδή, τον διαγράφεις ως φασίστα και σχεδόν τριάντα χρόνια μετά συνδιαλέγεσαι μαζί του, για την... αναχαίτιση της Χρυσής Αυγής! Φαντάζομαι ότι εκτός από τον κόμπο της γραβάτας (άλλο αυτό πάλι, το πόσο άλλαξε ο ενδυματολογικός κώδικας των πάλαι ποτέ πρωταγωνιστών των αμφιθεάτρων...), έχεις κι έναν άλλο κόμπο... Παρεκτός αν την έχεις ψωνίσει με το γυαλί και δεν σε πολυνοιάζουν αυτά τα ηθικοπλαστικά περί εκπτώσεων... Δεν θέλει πολύ να ξελογιαστείς από τη δημοσιότητα.

Αλλά μπορεί και να μην είναι έτσι, αλλά αλλιώς, ή αλλιώτικα... Αν σου προκύπτουν από την πίσω πόρτα και με φιλελεύθερη προβιά, πια, οι Βορίδηδες ή οι Γεωργιάδηδες, τι να κάνεις; Ο πρώην ΕΠΕΝίτης, ο «μπουμπούκος», η βαφτιστήρα του Γλίξμπουργκ, ο Φαήλος... Αυτοί είναι που συνήθως παίζουν μπάλα στην κυβερνητική επικοινωνία. Να μην πας σε κανένα πάνελ; Να τους εκχωρήσεις όλο το γήπεδο; Να κρατήσεις μούτρα, όπως (έχει αποφασίσει και κάνει) ο ΣΥΡΙΖΑ στο MEGA;

Σύμφωνοι. Αλλά, ποια από τις δύο όχθες του εμπάργκο κερδίζει στο τέλος της ημέρας απ' όλο αυτό; Αυτός, πάντως, που δεν έχει κανένα δίλημμα να πηγαίνει σε τηλεοπτικές εκπομπές είναι ο Βορίδης. Ακόμη και όταν είναι σ' εκπομπές σαν την τελευταία του Νίκου Χατζηνικολάου, όπου ένας μάγκας από το κοινό τού την είπε ευθέως για το παρελθόν του και το γνωστό τσεκούρι...

Harddog

Δεν υπάρχουν σχόλια: