2.2.14

Ικανοποίηση αλλά και… γκρίνιες για τους υποψήφιους...



Ενόσω ακόμη εκκρεμεί το αν η Κ.Ε. θα ψηφίσει «πακέτο» τις προτάσεις Τσίπρα ή έναν-έναν υποψήφιο ξεχωριστά, η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν κρύβει τις ενστάσεις της για ορισμένες...
επιλογές της ηγεσίας του κόμματος, όπως αυτή του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου και του Θεόδωρου Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Στην πρώτη περίπτωση, στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη επικεντρώνουν την κριτική τους στο γεγονός ότι ο Οδυσσέας Βουδούρης υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε Μνημόνια, αλλά και βουλευτής ΔΗΜΑΡ που αποδέχθηκε (πριν φύγει από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη) την συμφωνία για την τρικομματική κυβέρνηση, τον Ιούνιο του 2012.
Σε ό,τι αφορά τον Θόδωρο Καρυπίδη αλλά και τον νυν δήμαρχο Λειψών, Μπενέτο Σπύρου, η κριτική των διαφωνούντων αφορά στο ότι αμφότεροι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες προέρχονται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς και βρίσκονται πιο κοντά στους Ανεξάρτητους Έλληνες, παρά στην Αριστερά.
Πυρά Νταβανέλου
Εκ μέρους της «Αριστερής Πλατφόρμας», τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης ανέλαβε να σηκώσει ο επικεφαλής της ΔΕΑ και στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνης Νταβανέλος. Αφού διαφώνησε με την ανακοίνωση των ονομάτων πριν τη συνεδρίαση της Κ.Ε., ο κ. Νταβανέλος εξαπέλυσε πυρά και στην εφημερίδα «Αυγή», επειδή δημοσιοποίησε τα ονόματα πριν προκύψει η τελική έγκριση των υποψηφιοτήτων από το ανώτατο όργανο το κόμματος. Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις που εκφράζει για το χρέος και το Μνημόνιο, κατηγορώντας την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ πως «βρίσκεται εκτός γραμμής των αποφάσεων του Συνεδρίου».
Πικρία Πορτάλιου
Την πικρία της για το γεγονός ότι δεν είναι εκ νέου υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε και η νυν επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Ελένη Πορτάλιου. Η κ. Πορτάλιου διευκρίνισε μεν ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Σακελλαρίδη, ωστόσο πρόσθεσε πως δεν ερωτήθη από την ηγεσία του κόμματος και κατήγγειλε ότι «βρίσκεται εκτός σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν λείπουν και τα «καρφιά» μελών του οργάνου προς τους «κορυφαίους» του κόμματος, καθώς, με εξαίρεση τη Ρένα Δούρου, όλοι οι υπόλοιποι αρνήθηκαν τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα να ριχτούν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: