14.2.14

Προβάδισμα Καμίνη...



...δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση ενόψει των δημοτικών εκλογών για το δήμο της Αθήνας.
Aκολουθεί ο Κακλαμάνης..
Προβάδισμα του Γιώργου Καμίνη και μάχη με πολύ κοντινά ποσοστά για τη δεύτερη θέση δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση ενόψει των δημοτικών εκλογών για το δήμο της Αθήνας που διεξήγαγε η ...
Metron Analysis για λογαριασμό του THE TOC. 
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο Γιώργος Καμίνης με 20%, ακολουθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης με 14%, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 13%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 11%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10%, Άλλος με 1% και το 7% δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Στην παράσταση νίκης Καμίνης και Σπηλιωτόπουλος εμφανίζονται πρώτοι με 17%, ακολουθεί ο Κασιδιάρης με 13%, ο Σακελλαρίδης και ο Κακλαμάνης με 10%, Άλλος με 3% ενώ το 30% απαντά “Δεν ξέρω”.
Όσο για το από ποιο κόμμα αντλούν τα ποσοστά αυτά οι υποψήφιοι η δημοσκόπηση καταγράφει τα εξής: Ο Γιώργος Καμίνης κατά 70% από το ΠΑΣΟΚ., ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης κατά 23% από το κόμμα του, ο επίσης βουλευτής της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος κατά 32% από τη ΝΔ, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σακελλαρίδης κατά 42% από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος κατά 33% από τους ΑΝ.ΕΛ. ενώ ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης πέρα από το 83% που αντλεί από το κόμμα του άλλο ένα 11% προέρχεται από το χώρο της ΝΔ.
Θετική γνώμη εμφανίζει το 39% των ερωτηθέντων για Καμίνη και Κακλαμάνη, το 36% για Σπηλιωτόπουλο, το 20% για Σακελλαρίδη και το 31% για Καπερνάρο.
Μοιρασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη όσον αφορά στο δικαίωμα ψήφου στις αυτοδιοικητικές για τους μετανάστες.
Στην ερώτηση αν κρίνουν σωστή ή λάθος την προηγούμενη διάταξη που έδινε αυτό το δικαίωμα στους μετανάστες το 47% απάντησε θετικά και το 48% αρνητικά.
Παράλληλα σε ερώτηση για το αν πιστεύουν ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να τους δίνεται το δικαίωμα ψήφου παρότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη Ραγκούση το 52% απαντά ναι.
Ειδικότερα το 81% αυτών που αυτοπροσδιορίζονται ότι ανήκουν στο χώρο της Αριστεράς απαντά ότι πρέπει να ψηφίζουν οι μετανάστες ενώ το 23% αυτών που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της Δεξιάς λένε το ίδιο και το 74% υποστηρίζει ότι πρέπει να απαγορευτεί η συμμετοχή τους στις εκλογές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: