6.2.14

Συνελήφθη ο φυγόδικος για τη δολοφονία αστυνομικών...



... της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη...
 Στη σύλληψη του φυγόδικου Βιτάλι Τερσενίδη, ενός από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη το Μάρτιο του 2011, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.
Οι...
υπόλοιποι τρεις καταδικάστηκαν σε δύο φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ ο τέταρτος αποφασίστηκε να δικαστεί εφόσον συλληφθεί.

Οι άλλοι 11 συγκατηγορούμενοι των τεσσάρων καταδικάστηκαν σε ποινές από 2 έως 9 χρόνια για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοκατοχή κ.ά.

Οι δύο αστυνομικοί , Ιωάννης Ευαγγελινέλης 23 ετών και Γιώργος Σκυλογιάννης 22 ετών έπεσαν νεκροί από πυρά ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, στην περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011.

Οι δράστες, που κατά το κατηγορητήριο ήταν οι τρεις βασικοί καταδικασθέντες και ο φυγόδικος, είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο και όταν πλησίασαν οι μοτοσυκλέτες της ΔΙΑΣ , βγήκαν από το όχημα και με καλάσνικωφ και ένα πιστόλι άρχισαν να πυροβολούν.

Είχε προηγηθεί καταδίωξη μετά από ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: