27.2.14

Ύψωσαν τη ρωσική σημαία...




ΦΩΤΟ - Ντοκουμέντο.
Στον αέρα τα ρωσικά μαχητικά.
LIVE BINTEO...
«Εμαθα ότι τα κτίρια του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου κατελήφθησαν από ένστολους ενόπλους χωρίς διακριτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν...
διατυπώσει αιτήματα».
Μηνυμα του τοπικού τατάρου ηγέτη Ρεφάτ Τσουμπάροφ στο Facebook.
Δεν είναι σαφές ποιοι έχουν υπό τον έλεγχό τους την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κοινοβούλιο, όμως, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς που βρίσκεται επί τόπου, η ρωσική σημαία έχει υψωθεί και στα δύο κτίρια.


Περί τους εκατό αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, όπου συνεπλάκησαν χθες μέλη της ταταρικής κοινότητας, υποστηρικτές της νέας ουκρανικής ηγεσίας, και φιλορώσοι υποστηρικτές της απόσχισης της Κριμαίας.

Την ίδια ώρα άφαντος παραμένει ο έκπτωτος πρόεδρος που κατηγορείται για δολοφονίες διαδηλωτών. Βίαια επεισόδια στην Κριμαία που παρουσιάζει αποσχιστικές τάσεις. Στρατιωτικές ασκήσεις από τη Ρωσία στα σύνορα. Έκκληση για βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι το σύνολο των δυνάμεων της αστυνομίας έχει τεθεί σε συναγερμό, ανάμεσά τους και οι ειδικές δυνάμεις.



Live streaming video by Ustream

Δεν υπάρχουν σχόλια: