27.2.14

Απ. Κακλαμάνης: Ψηφίζω την κυβέρνηση για να μην πέσει...



Σαμαράς και Αβραμόπουλος,  «απαξιώνουν το Κοινοβουλίο»...
Σφοδρή προσωπική "επίθεση" κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο Απόστολος Κακλαμάνης, προκαλώντας νέους πονοκεφάλους στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Με αφορμή τη...
συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τις προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις και την απουσία του   Αβραμόπουλου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τόσο τον υπουργό Άμυνας όσο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για «απαξίωση του Κοινοβουλίου». «Λυπάμαι που ο κ. Αβραμόπουλος και σήμερα δεν ήρθε να απαντήσει στην ερώτηση μου. Λυπάμαι που συνεχίζεται η απαξίωση του Κοινοβουλίου» είπε ο κ. Κακλαμάνης βάζοντας στο ίδιο «κάδρο» και τον πρωθυπουργό στον οποίο επίσης καταλόγισε ότι «δεν έρχεται στη Βουλή».

Στο σημείο παρενέβη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιος Δαβάκης, επισημαίνοντας στον κ. Κακλαμάνη ότι είναι άδικος καθώς ο υπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες στο συμβούλιο των υπουργών άμυνας, ωστόσο δεν μπόρεσε να ηρεμήσει τον κ. Κακλαμάνη ο οποίο συνέχισε. Αφού διαφώνησε με τους χειρισμούς του υπουργείου Άμυνας για το θέμα τις διερεύνησης των προμηθειών εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση στη βάση του «μη χείρον βέλτιστον». «Στηρίζω αυτή την κυβέρνηση, ψηφίζω γιατί δεν θέλω να πέσει, γιατί ξέρω τι θα ακολουθήσει και προτιμώ το μικρότερο κακό. Δεν είμαι ευχαριστημένος με την κυβέρνηση» ενώ επετέθη και στους συναδέρφους του της ΝΔ κατηγορώντας την -με αφορμή και τις βολές κατά Γιώργου Παπανδρέου για τις ΜΚΟ- ότι «χτυπάνε» το ΠΑΣΟΚ και όπως είπε σε αυτό συμπλέουν με την αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: