15.2.14

Μαυροβούνιο: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία...

Διαδήλωση συμπαράστασης στους πολίτες της Βοσνίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ποντγκόριτσα. Οι διαδηλωτές, που κατηγορούν την κυβέρνηση για την υψηλή ανεργία, καθώς και για...
κακοδιαχείριση και διαφθορά, συγκρούστηκαν με την αστυνομία.


Η διαδήλωση στην Πονγκόριτσα, πρωτεύουσα της Βοσνίας, καλέστηκε μέσω facebook, με τους διοργανωτές να αναφέρουν: «Η Βοσνία βγήκε στους δρόμους. Εμείς τι περιμένουμε;»

«Δεκάδες χιλιάδες ανέργων, πεινασμέων και καταληστεμένων πρέπει να πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους.»

Η συγκέντρωση συμπαράστασης γρήγορα μετεξελίχθηκε σε δυναμική διαμαρτυρία με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και κενντρικό σύνθημα: «Kλέφτες».

Η ένταση κορυφώθηκε όταν περίπου 300 άτομα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία μπροστά από τα κυβερνητικά κτήρια, με την αστυνομία να μπλοκάρει την πρόσβαση.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και συγκρούστηκαν με τους άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ είκοσι διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Πέρα από τη διαφθορά και την αποτυχημένη οικονομική πολίτικη της κυβέρνησης, μερίδα διασηλωτών αναφέρθηκε στις αποτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις και την αποβιομηχάνιση, ενώ άλλοι μίλησαν για το ρόλο της κυβέρνησης στην απέλαση 150 Βοσνίων στη Σερβική Δημοκρατίας της Βοσνίας το 1992, πολλοί από τους οποίους εκτελέστηκαν...
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: