27.2.14

Σε πολυτελές θέρετρο στη Ρωσία ο Γιανουκόβιτς...

Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή...

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, τον οποίο η χώρα του έχει βάλει στη λίστα των διεθνώς καταζητούμενων με κατηγορίες για μαζικές δολοφονίες, παραθερίζει σε ...
υπερπολυτελές θέρετρο στη Ρωσία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RBC.

Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου, ο Γιανουκόφσκι έφθασε αεροπορικώς στη Μόσχα το βράδυ της Τρίτης και εν συνεχεία εθεάθη στο Radisson Royal Hotel Ukraine στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Πηγές ανέφεραν μετά ότι μετέβη στο Barvikha Clinical Sanitorium ένα πολυτελές θέρετρο με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών υγείας και ευεξίας, το οποίο είναι υπό την διοίκηση του υπουργείου προεδρικών υποθέσεων και είναι κοντά στην εκτός πόλης κατοικία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Γιανουκόβιτς πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη νότια Ρωσία την Παρασκευή, όπως αναφέρει αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά του, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

Η συνέντευξη θα δοθεί στις 3 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), στην πόλη Rostov-on-Dot σε σημείο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με δήλωσή του που μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο έκπτωτος Ουκρανός πρόεδρος, ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να θεωρεί εαυτόν πρόεδρο της Ουκρανίας και ζητεί από τη Ρωσία να εγγυηθεί την ασφάλειά του, αίτημα που ικανοποίησε η Μόσχα.

Ανώνυμες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι η Ρωσία απεδέχθη το αίτημα του Γιανουκόβιτς για την εκεί παραμονή του και ότι ο αποπεμφθείς ηγέτης βρισκόταν ήδη σε ρωσική περιοχή.

Μάλιστα, ο καταζητούμενος ως υπεύθυνος για τους μαζικούς θανάτους στις διαδηλώσεις στη χώρα του, εθεάθη τελευταία φορά την Κυριακή στην παραθαλάσσια πόλη της Κριμαίας, Balaklava, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Εσωτερικών.

Στο μεταξύ, πριν από λίγο, το κοινοβούλιο της Κριμαίας στην πρωτεύουσα Συμφερούπολη διέλυσε την περιφερειακή κυβέρνηση- καθώς η περιοχή αποτελεί ημιαυτόνομη περιφέρεια της Ουκρανίας- με 55 ψήφους υπέρ (από τους 64 βουλευτές) ενώ έχει οριστεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την οριστική απόσχιση της χερσονήσου από το Κίεβο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κριμαϊκού κοινοβουλίου, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου, ημέρα που η ουκρανική βουλή έχει ορίσει τις πρόωρες προεδρικές εκλογές.

Όπως μεταδίδουν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αλεκσάντερ Τουρτσίνοφ, αναμένεται να επισκεφθεί εσπευσμένα τη Συμφερούπολη...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: