14.2.14

«Σιγά τα ωά»...



    Εν μέσω αντιδράσεων και εκ των έσω παρουσιάστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με το οποίο καταργούνται...
23 φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου. «Σιγά τα ωά», ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στις καταργήσεις φορέων εκτίμησε ότι τα αποτελέσματά τους είναι «μια τρύπα στο νερό».

Ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι σκοπός του νομοσχεδίου είναι η κατάργηση άχρηστων ή πολυκαιρισμένων δομών, κατόπιν πρότασης ή συναίνεσης των εκάστοτε υπουργείων και με οικονομικό όφελος από τις απολύσεις, το οποίο όμως, δεν αποτελεί για την κυβέρνηση αυτοσκοπό.

Η «γαλαζοπράσινη» διαφωνία ξεκίνησε όταν ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ντόλιος, ανέγνωσε επιστολή διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, η οποία φέρεται ότι γράφτηκε από τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέψευσε την πατρότητα της επιστολής διέψευσε με τον Γ. Ντόλιο να διευκρινίζει ότι η επιστολή του δόθηκε από τους εργαζόμενους του Ινστιτούτου.

Αργότερα, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «οι ταχύτητες μεταρρύθμισης της Διοίκησης δεν είναι γρήγορες. Το σχέδιο νόμου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η εξοικονόμηση πόρων είναι πολύ μικρή: 2,7 εκ. ευρώ. Σιγά τα ωά! Την ίδια ώρα, από διάταξη για το Εθνικό Τυπογραφείο, το δημόσιο χάνει 40 εκ. ευρώ»

«”Σιγά τα ωά" για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις που είχαν γίνει με τους υφιστάμενους νόμους! Και γνωρίζετε πως η ιστορία αυτή πήγαινε πολύ πίσω...», απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος έβαλε τόνισε ότι συνεχίζεται η επιχείρηση ακρωτηριασμού του κράτους και χαρακτήρισε τη διαθεσιμότητα ως προθάλαμο απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: