27.2.14

Κομισιόν: Ακριβότερο από το μέσο όρο της ΕΕ το φυσικό αέριο στην Ελλάδα...

«Οι τιμές λιανικής για το φυσικό αέριο στην Ελλάδα, τόσο για τους μέσους οικιακούς καταναλωτές, όσο και για τους μέσους βιομηχανικούς πελάτες ήταν πράγματι 43% υψηλότερες από...
ό,τι ο μέσος όρος της ΕΕ-28 κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012», ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας, Γκίντερ Έτιγκερ σε απάντησή του στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.

Η πλήρης απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου έχει ως εξής:

1.Οι τιμές λιανικής για το φυσικό αέριο στην Ελλάδα, τόσο για τους μέσους οικιακούς καταναλωτές (με ετήσια κατανάλωση μεταξύ 20 GJ [Gigajoule] και 200 GJ) όσο και για τους μέσους βιομηχανικούς πελάτες (με ετήσια κατανάλωση μεταξύ 10 000 GJ και 100 000 GJ) ήταν πράγματι 43% υψηλότερες από ό,τι ο μέσος όρος της ΕΕ- 28 κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Ο αριθμός αυτός υποδηλώνει, ωστόσο, μιαν έξαρση σε ένα πλαίσιο εποχιακών τιμών στην Ελλάδα, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αντιπροσωπευτικός της μέσης διαφοράς τιμών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επίσης, στοιχεία της Eurostat σχετικά με τις λιανικές τιμές φυσικού αερίου στην Ελλάδα δεν είναι διαθέσιμα παρά από το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Η Eurostat δεν διαθέτει προγενέστερα στοιχεία για τη λιανική τιμή του φυσικού αερίου στην Ελλάδα, γεγονός που περιορίζει τις δυνατότητες ανάλυσης...
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: