27.10.10

Μελέτη για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών...


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αυξήσεων στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», είπε ότι η ηγεσία του υπουργείου επεξεργάζεται μελέτη για τον ΟΑΣΑ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν αυτή θα είναι στο μοντέλο του ΟΣΕ είπε ότι ο ΟΣΕ είναι μια καλή εμπειρία αλλά δεν μπορείς να αντιγράψεις το ίδιο μοντέλο.

Είπε πως...
το έλλειμμα των αστικών συγκοινωνιών κυρίως από τη λαθρεπιβίβαση ανέρχεται στα 700 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ το χρέος τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Τσιόκας, είπε πως στις σκέψεις είναι να δοθεί ο έλεγχος των εισιτηρίων στον ιδιώτη ο οποίος θα έχει τα δικά του έσοδα από την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης.

Είπε επίσης, πως στόχος είναι οι αστικές συγκοινωνίες να είναι σε αναλογία το 40% στο κράτος και το 60% στους ιδιώτες.

Μίλησε επίσης για αναδιάρθρωση των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες και σημείωσε πως όσο υπάρχει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει καμία απόλυση. Ξεκαθάρισε ότι οι τακτικές αποδοχές των εργαζομένων δεν θα θιγούν και πως το νέο σχέδιο θα είναι έτοιμο το αργότερο στις αρχές του νέου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: