31.10.10

Η επιφοίτηση του Σκάι...

Από τον Ιο της Ελευθεροτυπίας
Η αλλαγή στάσης του συγκροτήματος Αλαφούζου στην υπόθεση Βατοπεδίου και η σταυροφορία που ξεκίνησε από τα τέλη Σεπτεμβρίου για να μας πείσει ότι δεν υπάρχει «ζημία του Δημοσίου» και κατά συνέπεια σκάνδαλο, στηρίζεται σε μια...

...επιστολή που απέστειλε την 1.7.2010 ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΣΟΕ προς το υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμα και σήμερα, στην ιστοσελίδα του Σκάι είναι αναρτημένο το σχετικό δημοσίευμα της 28.9.2010 («Βατοπέδι: Δεν υπάρχει ζημία για το Δημόσιο») στο οποίο επισυνάπτεται ως «ντοκουμέντο» η επιστολή αυτή. Βέβαια, όπως ήδη έχουμε αποκαλύψει, η επιστολή αναφέρεται ρητά σε ζημία του Δημοσίου, την οποία αποδίδει στην «αλλαγή των χαρακτηριστικών με τα οποία μεταβιβάστηκαν τα ακίνητα, αφού στα συμβόλαια των ανταλλαγών τα χαρακτηριστικά των ακινήτων είναι διαφορετικά από τα χαρακτηριστικά τους που ελήφθησαν υπόψη κατά τη σύνταξη των εκθέσεων εκτίμησης του ΣΟΕ».

Η χρήση επομένως αυτού του εγγράφου ως «αποδεικτικού» της θεωρίας ότι δεν υπήρξε ζημία είναι δείγμα απόλυτης έλλειψης επιχειρημάτων. Αλλωστε το έγγραφο αυτό είχε κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα. Πρώτη δημοσίευση έγινε στις 27.7.2010, δύο ολόκληρους μήνες δηλαδή πριν από την «αποκάλυψη» του Σκάι, στο ιστολόγιο Δεξί Εξτρέμ, το οποίο εκφράζει τη «γνήσια δεξιά» της Θεσσαλονίκης. Ονομα και πράμα δηλαδή. Για τους λάτρεις των συνωμοτικών θεωριών ενδιαφέρον έχει ότι το «ντοκουμέντο» του Σκάι είναι ακριβώς το ίδιο, έχει παρθεί δηλαδή από το «Δεξί Εξτρέμ», όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του fax που συνοδεύουν το έγγραφο. Μπορεί καθένας να το διασταυρώσει.

Για ποιο λόγο, τώρα, «θυμήθηκε» μετά από δυο μήνες ο Σκάι το τόσο τρομερό αυτό ντοκουμέντο; Και εδώ έχουμε την απάντησή μας. Εγινε θαύμα!

Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου το ραδιόφωνο του συγκροτήματος φιλοξένησε τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος τελούσε λειτουργία στο «μετόχι της Μονής Βατοπεδίου», δηλαδή στη Βιστωνίδα. Στη συνέντευξη ο Εφραίμ αναφέρθηκε στα πάμπολλα θαύματα της τοπικής εικόνας («που είναι αντίγραφο της γνήσιας»), ενώ από τη δημοσιογράφο του σταθμού κλήθηκε να απαντήσει σε μια μόνο ερώτηση που αφορούσε το σκάνδαλο: «Γέροντα, όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από το όνομά σας παραπέμπει λίγο και στους διωγμούς των χριστιανών άλλων εποχών, σας έχει κλονίσει;»!!!

Μετά από την τρομερή ερώτηση, ο Εφραίμ ευλόγησε τη συνομιλήτριά του. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: