31.10.10

Επικίνδυνο εκλογικό παιχνίδι...


Ενώ η χώρα βρίσκεται σε κρίση τα κομματικά κριτήρια υπερτερούν των εθνικών
Από πολιτικές ακροβασίες στις οποίες πρωταγωνιστούν κυβέρνηση και Ν.Δ. συνοδεύεται, μεσούσης της οικονομικής κρίσεως, η πορεία της χώρας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής. Ο ...
πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έθεσε αίφνης ζήτημα πρόωρων εκλογών εάν το αποτέλεσμα στην επερχόμενη αναμέτρηση είναι αρνητικό για το κυβερνών κόμμα, παρότι η Ν.Δ. ουδέποτε υποστήριξε ότι υφίσταται δυσαρμονία μεταξύ του εκλογικού σώματος και της παρούσας Βουλής. Πάντως, και η Ρηγίλλης δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την πολιτική περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί από την περασμένη Δευτέρα η χώρα, καθώς είχε σπεύσει να προσδώσει στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο.

Σε κάθε περίπτωση, τα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το εκλογικό δίλημμα που έθεσε ο κ. Παπανδρέου συνιστούσε μονόδρομο. Οπως αναφέρουν, η κυβέρνηση καλείται το 2011 να υλοποιήσει πολιτικές με υψηλό κόστος και να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές που θα πυροδοτήσουν μεγάλες κοινωνικές εντάσεις. Και τούτο δεν είναι δυνατόν να συμβεί εάν από τις κάλπες της Κυριακής προκύψει ότι δεν διαθέτει ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση.

Τα 10+1 μηνύματα Προβόπουλου - Bρυξελλών

Δέκα μηνύματα έστειλε με την ενδιάμεση έκθεσή του για την πορεία της οικονομίας ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Και μια «συμβουλή» απηύθυναν οι Βρυξέλλες, ευκαιρίας δοθείσης: «Περιορίστε κι άλλο το «λίπος» από τις δαπάνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: