30.10.10

Όσο νυχτώνει, το πάθος μεγαλώνει!...


Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπαίνουν στην τελική ευθεία, πριν τη μεταξύ τους σύγκρουση και σταδιακά παραλύουν όποια δραστηριότητα δεν περιέχει τηλεόραση, ραδιόφωνο ή… www.sport-fm.gr!
Εκτός μάχης από τον Παναθηναϊκό έχουν τεθεί οι τραυματίες Λέτο και Νίνης, ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο Φερνάντες. Από την άλλη, η απουσία του ανέτοιμου Πάντελιτς είναι η μοναδική που ...


«πονοκεφαλιάζει» τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος άφησε επιπλέον εκτός αποστολής τους Νέμεθ, Γ. Παπαδόπουλο και Γκαλίτσιο.

Σχεδόν κατάμεστο θα είναι το ΟΑΚΑ στο μεγάλο παιχνίδι. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, είχαν μείνει αδιάθετα μόλις 5.000 εισιτήρια, τα οποία αναμένεται να έχουν βρει κι εκείνα κάτοχο μέχρι τη σέντρα του ματς.

Από την Παρασκευή άρχισε να ζεσταίνεται το ντέρμπι. Στο πλαίσιο της ψυχολογικής… προετοιμασίας, περίπου 250 οπαδοί βρέθηκαν στην τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού (εκεί όπου επέλεξε να μη βρεθεί αυτή τη φορά ο Νικόλας Πατέρας).

Λίγο πριν την έναρξή της, δε -και στην προσπάθεια να «φτιάξουν» τους συμπαίκτες τους- οι Σισέ και Καραγκούνης κόλλησαν στον τοίχο πρωτοσέλιδα με ειρωνικά σχόλια εφημερίδων για περασμένες εμφανίσεις της ομάδας.

Και οι παίκτες του Ολυμπιακού, όμως, δεν θα φτάσουν… «αντοπάριστοι» στο ντέρμπι! Περισσότεροι από 200 οπαδοί των «ερυθρόλευκων» βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να αποθεώσουν την αποστολή και να την «ξεπροβοδίσουν» στην αναχώρηση της για το ΟΑΚΑ.

Την Παρασκευή, εξάλλου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε γεύμα με τον Σωκράτη Κόκκαλη, προκειμένου να συζητήσουν για το μεγάλο παιχνίδι και να τον συμβουλευτεί για την προετοιμασία της ομάδας.

Ανακοίνωση, με την οποία κάλεσε τους φίλους του Παναθηναϊκού να βρεθούν στο γήπεδο και να υποστηρίξουν σε κόσμια πλαίσια την ομάδα, εξέδωσε την Παρασκευή η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σαφή προτίμηση προς τον Ολυμπιακό έδειξε μεσοβδόμαδα ο… καιρός! Τη μέρα (Τετάρτη) που η κακοκαιρία ανέβαλε το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με την Ηλιούπολη για το Κύπελλο, οι «πράσινοι» όχι μόνο είχαν αγωνιστεί νωρίτερα στην Κοζάνη, αλλά αποκλείστηκαν στη μακεδονική πόλη και χρειάστηκε να περιμένουν την επομένη για να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Παρέλαση ευρωπαίων σκάουτερ αναμένεται το Σάββατο στο ΟΑΚΑ! Το «παρών» στα επίσημα του σταδίου για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι εκτιμάται ότι θα δώσουν εκπρόσωποι των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν, Λίβερπουλ, Βόλφσμπουργκ, Λεβερκούζεν και Γουέστ Μπρομ.

Στα δημοσιογραφικά θεωρεία, δε, για να καλύψουν την αναμέτρηση θα βρίσκονται απεσταλμένοι της γαλλικής «Equipe», των γερμανικών «Rhein-Sied Sports» και «Stadionwelt» και του αυστριακού «Furstenwelt Football Magazine».

Σε 102 αναμετρήσεις (από καταβολής Α’ Εθνικής) έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Οι περισσότερες από αυτές έληξαν ισόπαλες (41), ενώ τη μερίδα του λέοντος σε νίκες (36-25) και γκολ (114-100) έχει ο Ολυμπιακός.

Στα παιχνίδια με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, από την άλλη, παρατηρείται εντυπωσιακή ισορροπία. Σε σύνολο 51 αγώνων, οι νίκες είναι μοιρασμένες (από 14), ενώ πιο συχνό αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία (23 φορές). Ενδεικτικό της διαχρονικά αμφίρροπης εξέλιξης και το επιμέρους σκορ (51-49).

Σε επαγγελματικό επίπεδο, η παράδοση έχει «ερυθρόλευκο» χρώμα, καθώς -σε σύνολο 31 αναμετρήσεων- ο Ολυμπιακός έχει 11 νίκες, ο Παναθηναϊκός 8 και 12 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στην έδρα του σημειώθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2006 με 1-0 (με αυτογκόλ του Κωστούλα), ενώ ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής πέρυσι από το ΟΑΚΑ -με το ίδιο σκορ και σκόρερ τον Ματ Ντάρμπισαϊρ. Ενδιάμεσα, οι «αιώνιοι» είχαν μείνει για δύο σερί χρονιές «άσφαιροι» (0-0).

Τέσσερις «συγκάτοικους» έχει η κορυφή των σκόρερ στα ντέρμπι. Κάθε ομάδα έχει να επιδείξει από δύο «βαριά χαρτιά» -με τους Σαραβάκο και Βαζέχα από τη μία και Τζόρτζεβιτς, Σιδέρη από την άλλη, να έχουν πετύχει άπαντες από επτά γκολ.

Σε δηλώσεις τους, μάλιστα, πριν το μεγάλο ματς, ο «μικρός» το χαρακτήρισε ως «ευκαιρία του Nίκου Νιόπλια να δείξει χαρακτήρα», ενώ ο «Τζόλε» εμφανίστηκε βέβαιος πως «θα κριθεί στη λεπτομέρεια».




ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας):

Στον πάγκο:

Η αποστολή: Τζόρβας, Καρνέζης, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ιωαννίδης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Πλεσί, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Δημούτσος, Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού, Γκαρσία, Σισέ, Πετρόπουλος, Μαυρίας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε):

Στον πάγκο:

Η αποστολή: Νικοπολίδης, Πάρντο, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μοντεστό, Ρ. Μπράβο, Ουρτάδο, Χολέμπας, Ντουντού, Ρόμενταλ, Φετφατζίδης, Ριέρα, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Φουστέρ, Μήτρογλου, Ζαϊρί

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Τάτσης (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: