30.10.10

Oμπάμα: «Αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή»...


Τα ύποπτα πακέτα που κατασχέθηκαν στο Ντουμπάι και στη Βρετανία συνιστούν «μία αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαιώνοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να «εξολοθρεύσουν» την Αλ Κάιντα της Υεμένης, χώρα απ΄όπου έφυγαν τα πακέτα.

«Θέλω να ...
ενημερώσω τους Αμερικανούς για μία αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή στη χώρα μας», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος στο Λευκό Οίκο «Μία λεπτομερής εξέταση των πακέτων αυτών δείχνει πως περιέχουν προφανώς εκρηκτικά», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το γραφείο του FBI στο Σικάγο είχε δηλώσει πως τα δύο ύποπτα πακέτα που κατασχέθηκαν πάνω σε μεταφορικά αεροσκάφη στην κεντρική Αγγλία και στο Ντουμπάι δεν περιείχαν εκρηκτικά.

Ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος είχε λάβει σήμα συναγερμού από το βράδυ της Πέμπτης, διαβεβαίωσε πως έδωσε εντολή σε όλες τις δυνάμεις της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών να κινητοποιηθούν για να προστατέψουν τον πληθυσμό από μία επίθεση.

Τα μέτρα αυτά οδήγησαν στην έρευνα δύο μεταφορικών αεροσκαφών της εταιρίας UPS στη Φιλαδέλφεια και το Νιούαρκ, κοντά στη Νέα Υόρκη, την Παρασκευή, διευκρίνισε.

Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας με την κυβέρνηση της Υεμένης ώστε να ματαιώσουμε νέες επιθέσεις και να εξολοθρεύσουμε το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο, υποσχέθηκε ακόμη ο Ομπάμα, διευκρινίζοντας πως ο σύμβουλός του κατά της τρομοκρατίας, Τζον Μπρέναν, έχει μιλήσει στον πρόεδρο της Υεμένης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: