29.10.10

Τρέχουν με τη «ΦΛΟΓΑ» στην καρδιά τους στο Μαραθώνιο...


Όσοι συμμετάσχετε στη φετινή Μαραθώνια Διαδρομή ή την παρακολουθήσετε από κοντά, θα δείτε ένα γκρουπ δρομέων που τρέχει για έναν «πολύτιμο» σκοπό.

Πρόκειται για 40-50 ερασιτέχνες δρομείς, φίλους του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», που συμμετέχουν στο Μαραθώνιο Κλασσικής Διαδρομής την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρει η...

ανακοίνωση της Φλόγας «Τρέχουν αυτοί για όλους μας, για να μεταφέρουν σε κάθε συμμετέχοντα, σε κάθε θεατή από το πεζοδρόμιο ή τον καναπέ του σπιτιού του, σε κάθε ευαίσθητο πολίτη, τον χτύπο της καρδιάς δεκάδων χιλιάδων παιδιών με διάφορες μορφές καρκίνου σε όλο τον κόσμο που δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους».

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου οι ερασιτέχνες δρομείς της Φλόγας θα τρέξουν στον 28ο Μαραθώνιο της Αθήνας. «Φέτος η βελτίωση του ατομικού ρεκόρ μας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Από φέτος στόχος μας είναι η συμβολή μας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, των παιδιών της “Φλόγας’”, που μας έχουν πραγματικά ανάγκη», αναφέρουν.
Η ιστορία πίσω από την απόφαση αυτή κρύβει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και συγκίνηση για την ευαισθητοποίηση μιας ομάδας συμπολιτών μας, που από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις τους για προπόνηση προχώρησαν σε μια «αποστολή» ζωής.
Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε τυχαία: Η παρέα των δρομέων της ΦΛΟΓΑΣ, ξεκίνησε από 4-5 ερασιτέχνες δρομείς που βρίσκονταν κάθε Τετάρτη για προπόνηση στη Φιλοθέη στο άγαλμα του μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τον φετινό Μαραθώνιο Αθήνας. Όταν ο δρομέας μαραθωνοδρόμος Παύλος Διακουμάκος βρέθηκε συμπτωματικά στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», γεννήθηκε η ιδέα να τρέξουν φέτος οι δρομείς της παρέας αυτής «για έναν πολύτιμο σκοπό»- τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.
Και όταν είδαν τον Ξενώνα και τους μικρούς φιλοξενούμενους ασθενείς και ενημερώθηκαν για το έργο του μη κερδοσκοπικού φορέα, αποφάσισαν να τρέχουν για τη ΦΛΟΓΑ, να την εκπροσωπήσουν, να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, να την κάνουν πιο γνωστή με το δικό τους τρόπο, από το δικό της μετερίζι.
Οι δρομείς της ΦΛΟΓΑΣ, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ιδέα στην υπόλοιπη παρέα, άρχισαν να προπονούνται «με νέο πνεύμα και την ανθρώπινη έμπνευση στα πόδια». Εν τω μεταξύ, η παρέα μεγάλωσε σταδιακά, φτάνοντας σήμερα σχεδόν πενήντα μέλη. «Συναντιόμαστε με ενθουσιασμό να τρέξουμε και να συζητήσουμε για το σκοπό μας, να ανταλλάξουμε ιδέες και εμπειρίες. Έτσι, κάθε Τετάρτη απόγευμα, δρομείς από όλα τα μέρη της Αθήνας, η πλειοψηφία εργαζόμενοι και οικογενειάρχες, συναντιόμαστε για τον κοινό μας σκοπό. Κάποιοι από μας έχουν πλούσια και πολυετή εμπειρία στο δρομικό χώρο, ενώ άλλοι είναι νέοι και ο σκοπός της ΦΛΟΓΑΣ αποτέλεσε κίνητρο να τρέξουν πιο οργανωμένα από ό,τι συνήθιζαν» αναφέρουν.
«Κάποιοι δρομείς έχουμε εμπειρία απο καρκίνο σε δικά μας κοντινά πρόσωπα, ενώ οι περισσότεροι απλά θέλουμε να τρέξουμε για να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας. Πιστεύουμε πως σήμερα ο άνθρωπος έχει αποξενωθεί από τον συνάνθρωπο του σε μεγάλο βαθμό, και είναι μεγάλη ανάγκη να κοιτάμε λίγο πιο πέρα από τους εαυτούς μας να δώσουμε τα χέρια και να έρθουμε πιο κοντά στον συνάνθρωπό μας που περνάει δύσκολες στιγμές».

Συγκέντρωση χρημάτων
Η παρέα των δρομέων της Φλόγας δεν αρκέστηκε στην προετοιμασία για τον Μαραθώνιο. «Ο καθένας από εμάς σχεδίασε και συγκεντρώνει χρήματα για τον σύλλογο στο οικογενειακό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Εν μέσω οικονομικής κρίσης και αντιμετωπίζοντας τόσο την καχυποψία όσο και το δισταγμό της ελληνικής κοινωνίας, καθένας από μας ονειρεύεται πως η προσπάθεια μας θα μπορέσει να αποτελέσει ένα μικρό λιθαράκι στην μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης της ΦΛΟΓΑΣ. Φοράμε τη φανέλα της «ΦΛΟΓΑΣ» και τρέχουμε. Πετάμε! Σκοπός μας είναι να ενημερωθεί ο κόσμος, μέσα από την προσπάθειά μας και να αφυπνιστεί για τον Ξενώνα της Φλόγας, αυτή την μεγάλη αγκαλιά», σημειώνουν.
Την Κυριακή, λοιπόν, είναι η ημέρα τους. Τρέχουν για τα παιδιά με καρκίνο, τρέχουν για τον ξενώνα τους, τρέχουν για τη ΦΛΟΓΑ, με το σήμα της ΦΛΟΓΑΣ στην ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ. Θέλουν να μάθουν την προσπάθεια τους όσο το δυνατόν περισσότεροι, «γιατί στα βήματα τους, εξυπηρετείται ένας μεγάλος σκοπός. Και δεν είναι ο μόνος «κόπος» τους τα 42 χιλιόμετρα της Κυριακής» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Συλλόγου που υπογράφουν η Πρόεδρος κ. Μαρία Τρυφωνίδη και η Γεν. Γραμματέας κ. Χριστίνα Μπάκα.
«Εδώ και μήνες προετοιμάζονται με προπονήσεις, με αναζήτηση χορηγών που μέσα από την προσπάθεια τους θα ενισχύσουν την ΦΛΟΓΑ και θα ευαισθητοποιήσουν όσους περισσότερους μπορούν. Την Κυριακή θέλουν το χειροκρότημα μας και την στήριξη του στόχου που υπηρετούν».
Για περισσότερες πληροφορίες:

«ΦΛΟΓΑ»
Αιγίου 7 Γουδί
Τ.Κ. 11527 Αθήνα
Τηλ.: 2107485000
www.floga.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: