29.10.10

«Η Γαλλία δεν επιτρέπει σε τρομοκράτες να υπαγορεύουν την πολιτική της» ...


Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει «σε κανένα να της υπαγορεύσει την πολιτική της και κυρίως όχι σε τρομοκράτες», μετά το μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν προς τις γαλλικές αρχές.

«Η Γαλλία...
δεν θα επιτρέψει σε κανένα να της υπαγορεύσει την πολιτική της και κυρίως όχι σε τρομοκράτες», δήλωσε ο Σαρκοζί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Ο νόμος για την μπούρκα ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ, η Γαλλική Δημοκρατία δήλωσε ξεκάθαρα την επιλογή της. Δεν επιθυμεί οι γυναίκες (που ζουν) στο έδαφός της να μπορούν να φυλακίζονται, να βρίσκονται πίσω από ένα κομμάτι ύφασμα», πρόσθεσε.

Οσον αφορά τους Γάλλους που απήχθησαν στο Νίγηρα από την Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ (Aqmi) δήλωσε ότι «δεν περνά ούτε μία ημέρα που δεν εργαζόμαστε για την απελευθέρωσή τους».

«Δεν χρειαζόμουν τις δηλώσεις του Μπιν Λάντεν για να ανησυχήσω γι' αυτούς, όπως και για όλους τους υπόλοιπους, για τη διάσωση των οποίων εργαζόμαστε», υπογράμμισε.

Σε μήνυμά του που μεταδόθηκε την Τετάρτη, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν αξιώνε από τη Γαλλία να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν και πρόσθετε ότι η σύλληψη γάλλων ομήρων στο Νίγηρα στις 16 Σεπτεμβρίου ήταν μία αντίδραση στην άδικη μεταχείριση των μουσουλμάνων από τη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: