31.10.10

Ο 28ος κλασικός μαραθώνιος που σηματοδοτεί και την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα...


Ρεκόρ συμμετοχής αναμένεται στον 28ο χρυσό μαραθώνιο που σηματοδοτεί και την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα.

Χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας, αθλητές, πολιτικοί, προσωπικότητες και καλλιτέχνες θα δώσουν το παρών κατά την εκκίνηση, στις 9 το πρωί της Κυριακής, τόσο ...της κλασικής διαδρομής όσο και των αγώνων δρόμου 5 και 10 χλμ, που θα ξεκινήσουν από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο ΣΚΑΪ πιστός στο ραντεβού του με τα σημαντικά γεγονότα θα καλύψει απευθείας τον μαραθώνιο μέσω της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του ομίλου αλλά και της ιστοσελίδας Woop.gr.

Στις 8 το πρωί της Κυριακής θα μεταδoθεί από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ το ντοκιμαντέρ «2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα». Στις 8 και μισή θα προβληθεί ειδική εκπομπή με πληροφορίες για όλα όσα θα ακολουθήσουν και στις 9 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα.

Όλο το επιτελείο του σταθμού θα βρίσκεται επί ποδός και θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα από τη στιγμή της εκκίνησης μέχρι και τη στιγμή της κορύφωσης, δηλαδή του τερματισμού των αθλητών στο Καλλιμάρμαρο.

Φέτος καταρρίπτεται και το ρεκόρ συμμετοχών καθώς περισσότερα από 20.000 άτομα αναμένεται να δώσουν το παρόν από 88 χώρες όλου του κόσμου, αθλητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μέχρι και από το Μακάου, τις Παρθένους Νήσους, τη Σρι Λάνκα και το Παλάου.

Στα 10 χιλιόμετρα θα τρέξει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε αγωνιστεί και πριν από 6 χρόνια. Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Σερβίας θα πάρει μέρος για πρώτη φορά σε μαραθώνιο, όπως και μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν. Στα δέκα χιλιόμετρα έχει δηλώσει συμμετοχή ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ενώ ο ομόλογός του της Σλοβενίας Σάμουελ Ζμπόγκαρ -πιο τολμηρός- θα τρέξει στην κλασική διαδρομή.

Τις αντοχές τους θα δοκιμάσουν αρκετοί καλλιτέχνες και γενικότερα άνθρωποι του θεάματος, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Μαρίας Μενούνος. Για όλους άλλωστε αποτελεί τιμή να τρέξουν τη κλασική διαδρομή στην οποία δοξάστηκε ο Σπύρος Λούης το 1896.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: