29.10.10

Γραφικότητες...


Συνέβη και αυτό! Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του Γ. Σγουρού έστειλε ανοιχτή επιστολή -που σημαίνει ότι τη δημοσιοποιεί κιόλας- στον Γιάννη Δημαρά! Πρόκειται για τον υποψήφιο στα νότια προάστια, γιατρό στο επάγγελμα, Παναγιώτη Λούσκο, ο οποίος, όπως λέει, ψάχνει αλλά δεν βρίσκει για δημόσια κουβέντα τον φίλο του από παλιά, κ. Δημαρά. «Μια επιστολή σ’ έναν φίλο μου» είναι ο...

τίτλος της επιστολής, που όμως κρύβει στη συνέχεια καυστικά σχόλια για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Να κρατήσουμε την ενότητά μας γιατί έτσι θα είμαστε πιο δυνατοί, λέγαμε το 2007. Κι όπως θυμάσαι, όλοι αυτό κάναμε. Ξαναβγήκες και πάλι από τους πρώτους βουλευτές, σε στηρίξαμε γιατί πιστεύαμε ότι ξεχώριζες», του «θυμίζει» ο κ. Λούσκος, για να θέσει το ερώτημα: «Αλλά τώρα, Γιάννη, τι κάνεις; Πώς είναι δυνατόν, εσύ ο υμνητής της ενότητας, να μετατρέπεσαι σιγά σιγά σε δούρειο ίππο διά της σιωπής, μαζί με το Μητσοτακέικο;». Σκληρό ροκ διά επιστολής! Φ.Γ.

Προσδοκίες
Από όλους τους μεγάλους δήμους, στο ΠΑΣΟΚ ελπίζουν μονάχα στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά. Ο Γ. Μπουτάρης θα έχει τη στήριξη των αριστερών δυνάμεων στον δεύτερο γύρο, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητές τους έναντι του Κ. Γκιουλέκα. Και στο μεγάλο λιμάνι ο Γ. Μίχας διατηρεί το προβάδισμα. Αντίθετα, στην Αθήνα, το Περιστέρι, το Αιγάλεω και άλλες μεγάλες πόλεις, οι επιλογές του κυβερνώντος κόμματος δεν φαίνεται να έχουν μεγάλη τύχη... Γ.Α.


Καρφώθηκε...
«Ηλεκτροπληξία» όχι μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στην κοινωνία που πιστεύει στη διαφάνεια την οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση, είναι δυνατόν να επιφέρει στέλεχος διοίκησης κρατικής ενεργειακής επιχείρησης. Το ίδιο στέλεχος, στο παρελθόν, έφυγε κακήν κακώς από επιστημονικό φορέα του ΠΑΣΟΚ αλλά και από δημόσιο οργανισμό. Ωστόσο, παρά τους αδιαφανείς χειρισμούς του, τοποθετήθηκε ψηλά στην ιεραρχία της συγκεκριμένης ενεργειακής επιχείρησης. Εχει περίεργη «εμμονή» με συγκεκριμένο θέμα που αφορά την προμήθεια καυσίμων της εταιρείας και στα τελευταία διοικητικά συμβούλια της επιχείρησης «καρφώθηκε» ως προς τα συμφέροντα που θέλει να εξυπηρετήσει επί ζημία της δημόσιας επιχείρησης, αφού ο διευθύνων σύμβουλός της και τα άλλα μέλη της διοίκησης αρνήθηκαν επιμόνως την εισήγησή του. Νεότερα -και πιο σαφή- προσεχώς... ΚΟΛ.


Εμειναν με την όρεξη...
Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ. Το «μενού» της συζήτησης είχε από όλα: Μ. Ανατολή, Τουρκία, εξελίξεις στη Σερβία, Σκοπιανό, αλλά και το... ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία και η Κίνα δεν είναι μέλη της Συμμαχίας. Ο Βρετανός πρέσβης Ντ. Λάντσμαν, ως οικοδεσπότης, ήταν ιδιαίτερα φιλόξενος, αν και, όπως μάθαμε, οι πρέσβεις προσδοκούν την επόμενη συνάντησή τους, ελπίζοντας ότι το κέτερινγκ θα αναλάβει η ελληνική πλευρά, μια και το ψάρι και η κρύα (πράσινης απόχρωσης) σούπα δεν ενθουσίασαν τους εκπροσώπους των υπερδυνάμεων... Ν.Μ.
Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η πρωτοβουλία Παπανδρέου να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο των εκλογών πέτυχε τον στόχο της. Σύμφωνα λοιπόν με τις έρευνες της Ιπποκράτους, αυξημένο εμφανίζεται μετά τη Δευτέρα το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Μειώθηκε το ποσοστό όσων δήλωναν ότι δεν θα ψηφίσουν, ενώ ανεβαίνει και η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ οριακά υπερβαίνει το 60%.

ο Κοριός
Πηγαίνει και στις δύσκολες περιοχές!
Από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στην Κοζάνη και, εν συνεχεία, σε όλη την Ελλάδα. Ο Γ. Παπανδρέου είναι ζήτημα αν μείνει μία μέρα στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. Εχει ζητήσει από τους συνεργάτες του πυκνό πρόγραμμα και έχει εντάξει στην ατζέντα του περιοδείες ανά την επικράτεια - ακόμη και σε περιφέρειες όπου τα προγνωστικά δεν είναι τα καλύτερα για το ΠΑΣΟΚ!


«Εφοδοι» στο λεκανοπέδιο
Μεθαύριο Κυριακή, λοιπόν, έχει προγραμματίσει να πάει στην Κοζάνη, όπου εκτός απροόπτου θα κάνει σημαντικές ανακοινώσεις για την περιοχή. Ξανά στη Θεσσαλονίκη την επομένη, μετά Γιάννενα, και δυναμικό φινάλε (ενδεχομένως) στο Ηράκλειο Κρήτης. Και ενδιαμέσως; Στο επιτελείο του ετοιμάζουν «χτυπήματα» στο Λεκανοπέδιο με «θετικές δράσεις»... Σαββατοκύριακο, στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και φυσικά, «έμφαση» στον Μαραθώνιο. Με πρωθυπουργική εμφάνιση εννοείται...


Χώθηκε κάτω από την ομπρέλα
Λόγω των περιορισμών που υπάρχουν για τις προεκλογικές τηλεοπτικές εμφανίσεις, ο Π. Ψωμιάδης δεν μπορούσε χθες, μετά την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, να κάνει δηλώσεις, αφού θα «έκαιγε» εμφανίσεις. Βρήκε όμως τρόπο να εμφανιστεί μπροστά στις κάμερες χωρίς να μιλήσει! Μόλις τελείωσε η παρέλαση, πήγε και... κόλλησε δίπλα στον Ευ. Βενιζέλο και -τσουπ!- βρέθηκε κάτω από την ομπρέλα του. Ετσι, μπροστά στις κάμερες ο υπουργός είχε (αναγκαστικά) εξ ευωνύμων τον Ψωμιάδη, για να απομακρυνθεί στη συνέχεια ο τελευταίος, χωρίς να ανοίξει το στόμα του!


Σιωπητήριο
Ανακωχή, τουλάχιστον από πλευράς δηλώσεων, υπήρξε χθες μεταξύ του μητροπολίτη Ανθιμου και του Γ. Μπουτάρη, στην εξέδρα των επισήμων, από όπου παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο τους φρόντισαν ώστε να μη συναντηθούν ούτε τα βλέμματά τους. Το περίεργο είναι ότι ο Ανθιμος κράτησε το στόμα του κλειστό, πράγμα σπάνιο... Βλέπετε, τα ΜΜΕ στη συντριπτική πλειονότητά τους ήταν επικριτικά για τη στάση του απέναντι στον υποψήφιο δήμαρχο, κάτι που ίσως τον υποχρέωσε να ανακρούσει (προσωρινά;) πρύμναν.


Ο μόνος σίγουρος!
Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, τα στοιχεία παρουσιάζουν ενδιαφέρον: στον Δήμο Αχαρνών καταγράφεται πληθώρα υποψηφιοτήτων, αφού κατέρχονται ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 9 (!) συνδυασμοί, περισσότεροι από κάθε άλλο δήμο στη χώρα. http://veto300.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: