28.10.10

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο...


Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε όλους τους δήμους της Αττικής λόγω των μαθητικών παρελάσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ, οι αλλαγές θα ισχύσουν από τις 09:45 έως 12:15΄ περίπου, ανάλογα με τις ανάγκες και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Τα μηνύματα της ...
πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας

"Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά ένα μέλλον με αξιοπρέπεια", τονίζει στο μήνυμα του για την εθνική επέτειο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Επισημαίνει ότι "η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι, το οφείλουμε στους σημερινούς 18άρηδες που ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους".

"Καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Όσο πιο γρήγορα τους απαλλάξουμε από αυτό το άχθος, τόσο πιο γρήγορα θα ησυχάσει η συλλογική συνείδηση", καταλήγει ο κ. Παπούλιας.

Τις αναπόφευκτες συγκρίσεις του «χθες», του «ηχηρού όχι» της χώρας μας στην υποταγή στις δυνάμεις του Άξονα που οδήγησαν στον πόλεμο, με το «σήμερα» που η πατρίδα μας δίνει και πάλι μια «δύσκολη μάχη», επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

Ο Γ. Παπανδρέου τονίζει ότι και αυτή την μάχη έχουμε «ήδη αρχίσει να την κερδίζουμε, με κόπο, θυσίες και μεγάλες δυσκολίες», εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «όπως σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας, έτσι και σήμερα, θα τα καταφέρουμε».

Το ΚΚΕ ανέφερε ότι ι "70 χρόνια μετά το «ΟΧΙ», το σύγχρονο περιεχόμενο του πατριωτισμού ταυτίζεται σήμερα με την οργάνωση και την πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για να ανοίξει ο δρόμος στην εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας".

"Η κάθε εποχή χρειάζεται τα δικά της ΟΧΙ, σημειώνει ο ΣΥΝ. Σήμερα λέμε ΟΧΙ στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, ΟΧΙ στο μνημόνιο της κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: