27.10.10

Η κόκκινη Τίνα...


Η «πράσινη Τίνα» έγινε «κόκκινη Τίνα». Θα έλεγα ότι η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη (στο σκίτσο) επέστρεψε από το κρύο, αν η κλιματική αλλαγή δεν είχε εξαφανίσει το κρύο ακόμη και από τη Μόσχα. Η υπουργός Περιβάλλοντος επέστρεψε από τη Μόσχα όπου πήγε για να μεταδώσει το μήνυμα της οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε ομιλία της στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Εβδομάδας Ενέργειας.

Η υπουργός συνάντησε και...
τον ρώσο ομόλογό της κ. Σεργκέι Σμάτκο και μίλησαν για ένα γνωστό «γεφύρι της Αρτας» στο πεδίο της ενέργειας που δεν είναι άλλο από τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη (οι δύο πλευρές τήρησαν ευλαβικά την παράδοση των τελευταίων 20 ετών και εξέφρασαν και πάλι την υποστήριξή τους στο project). Και μια «ανθρώπινη στιγμή»: Πληροφοριοδότης μου εντόπισε την Τίνα στην Κόκκινη Πλατεία σε ινκόγκνιτο επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Λένιν. «Ηρθα να το δω όσο υπάρχει ακόμη» είπε η Τίνα με μια δόση αδιόρατης μελαγχολίας.

Τρέμουν στη Νέα Δημοκρατία μήπως γίνουν εθνικές εκλογές. Μαθαίνω ότι παραλίγο να χαθεί το χρώμα από το μαλλί του κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου (ο οποίος, σημειωτέον, δεν είναι «βαψομαλλιάς») όταν άκουσε από δημοσκόπους την πραγματική διαφορά του ΠαΣοΚ από τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση προκήρυξης εθνικών εκλογών.

«Η διαφορά παραμένει στα επίπεδα του 10%» λένε οι γνωρίζοντες. Στη Ρηγίλλης συμπεραίνουν ότι η ψαλίδα δεν κλείνει με τίποτε γιατί ο κόσμος μπορεί να αντιδρά στο μνημόνιο, αλλά δεν έχει ξεχάσει την πενταετία Καραμανλή.
BHMAτοδότης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: