28.10.10

Κυκλοφοριακό χάος και προβλήματα από την έντονη νεροποντή...


Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, κομφούζιο στις κεντρικές οδικές αρτηρίες αλλά και δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση. Παράλληλα, λόγω συσσώρευσης υδάτων έκλεισε προσωρινά η οδός Πειραιώς, και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη.

Προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Οι ισχυροί άνεμοι που ... πνέουν στα πελάγη προκάλεσαν προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες κυρίως στο βόρειο Αιγαίο. Απαγορευτικό απόπλου εξακολουθεί να είναι σε ισχύ στο πορθμείο Πρίνου - Καβάλας, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των μικρών πλοίων από τον Πειραιά προς τη Σαλαμίνα.

Η πρόγνωση του καιρού

Για την Αττική η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές οι οποίες το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 7 μποφόρ, και σταδιακά από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 24 βαθμούς Κελσιου.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και στη Θεσσαλονίκη με τα φαινόμενα να είναι έντονα κυρίως τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τη νύχτα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 οι οποίοι από το απόγευμα στα ανατολικά θα ενισχυθούν και το βράδυ στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ιόνιου, ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Από τη νύχτα χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της ηπείρου.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: έως 22 βαθμούς κελσιου.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, τη νύχτα όμως στα νότια θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενισχυμένοι από το βράδυ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6, πρόσκαιρα τοπικά 7 και σταδιακά από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 24 βαθμούς κελσιου. Στη Θεσσαλία έως 18 βαθμούς Κελσιου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τη νύχτα.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 25 βαθμούς κελσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού αιγαίου. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα έντονα στην περιοχή Ικαρίας-Σάμου.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία από το βράδυ 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 25 βαθμούς κελσιου.

Πρόγνωση για Πέμπτη 28/10/2010

Στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις. Χιονιά θα πέσουν σε ορεινές περιοχές. Ύφεση από το μεσημέρι.

Στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Θυελλώδεις βοριάδες τοπικά 9 μποφόρ στο αιγαίο. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και νωρίς το πρωί πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αλλά σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και αργότερα σε ορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα 8 τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά. Θερμοκρασία: από 2 έως 11 βαθμούς κελσιου.

Νησιά Ιόνιου, ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος καιρός με παροδικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και διαστήματα ηλιοφάνειας. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 20 βαθμούς κελσιου και στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής στέρεας.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά τις πρωινές ώρες στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσιου και στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στις ανατολικές περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά.

Άνεμοι: δυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία βόρειων διευθύνσεων 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και σταδιακά βόρειων διευθύνσεων 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσιου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, με τους ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς Κελσιου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά του νόμου πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.
ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: