4.10.10

Προτεραιότητα για την οικονομία η εξωστρέφεια, τονίζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης...


Η εξωστρέφεια και η καινοτομία είναι προτεραιότητες για την οικονομία, υπογράμμισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς της Κρήτης.

Η εξωστρέφεια στην οικονομία, όπως διευκρίνισε, «αποτελεί την μεγάλη προτεραιότητα, μαζί με την καινοτομία, τη στήριξη των...

νέων επιχειρηματιών, των νέων που θέλουν να τολμήσουν και να επενδύσουν στη χώρα μας, μαζί με την επανεκκίνηση και την αναθέρμανση της οικονομίας, αλλά και με τη συνεχή λειτουργία της αγοράς».

Ο υπουργός προσδιόρισε τις λύσεις στο άμεσο μέλλον και τις περιέγραψε ως προϊόν στενής συνεργασίας μεταξύ των εξαγωγικών φορέων και του υπουργείου, σύμβουλοι του οποίου αναμένονται τις επόμενες ημέρες στο Ηράκλειο, για τη συγκεκριμενοποίηση των λύσεων και τη στόχευσή τους.

Επιπλέον αναφέρθηκε «στην πρωτοπορία της Κρήτης στον τομέα της οικονομίας, στον τομέα της δράσης, στον τομέα των συνεργασιών και της εξωστρεφούς οικονομίας».

Στόχος, όπως είπε ο κ.Χρυσοχοΐδης, «είναι ν' αποδώσουν άμεσα οι προσπάθειες που κάνουν οι επιχειρήσεις και η χώρα για να βγούμε από την κρίση».

Σύμφωνα με τον υπουργό η έξοδος από την κρίση δεν αρκεί, καθώς απαιτείται η εφαρμογή ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου, που θα σηματοδοτεί την απασχόληση, την εργασία, τις νέες θέσεις, τις στοχευμένες δράσεις, τον πλούτο και την κοινωνική αλληλεγγύη. «Θα έχουμε αποτύχει», πρόσθεσε, «εάν ακολουθήσουμε την εφαρμογή του μοντέλου των προηγούμενων δεκαετιών, το οποίο "έσκασε σαν φούσκα", δημιουργώντας τη σημερινή κρίση, που μας έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας».
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: