1.2.24

Σε ακρόαση στο ΕΣΡ ο Real FM...


...για εκπομπή του Γεωργίου...

Προς κρίση από την Ολομέλεια του ΕΣΡ εκπομπή του αποθανόντος Γιώργου Γεωργίου στις 29 Ιανουαρίου 2020. 

Το γεγονός πως ο Γιώργος Γεωργίου έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιουνίου 2023, μετά από άνιση μάχη με... τον καρκίνο, δεν αποτέλεσε για την Αρχή ανασταλτικό παράγοντα για να μπει η υπόθεση στο αρχείο και κάλεσε την περασμένη Πέμπτη τον σταθμό Real FM σε ακρόαση για «παραβίαση των διατάξεων περί αξίας ανθρώπου, δυσμενών διακρίσεων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού, ευπρεπούς εκφοράς λόγου και συμπεριφοράς, ποιοτικής στάθμης προγράμματος».

Υποχρεωτική η δημοσίευση των επικοινωνιακών προγραμμάτων

Μέσα στα α’ τρίμηνο του 2024 οι φορείς του Δημοσίου θα πρέπει να υποβάλλουν τα επικοινωνιακά τους προγράμματα στη ΓΓΕΕ για το τρέχον έτος αλλά και τους απολογισμούς για το 2023. 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι φορείς καταρτίζουν αναλυτικό σε διάρκεια πρόγραμμα προβολής αξίας ή αγαθών, από το οποίο το 30% πρέπει να κατευθύνεται στα περιφερειακά ΜΜΕ. 

Στην περίπτωση της «λίστας Πέτσα» και της Initiative δεν τηρήθηκε η διαδικασία αυτή, με το επιχείρημα του έκτακτου χαρακτήρα της πανδημίας, και τα χρήματα κατευθύνθηκαν και σε ΜΜΕ που δεν ήταν πιστοποιημένα από το Μητρώο Online Media της ΓΓΕΕ ή απλώς δεν λειτουργούσαν!...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: