28.2.24

"Η Νέα Αριστερά μπορεί να γίνει ισχυρός καταλύτης παραγωγής πολιτικής"...


Τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για την απόφασή του να ενταχθεί στη Νέα Αριστερά εξέφρασε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που επισήμανε ότι η Νέα Αριστερά μπορεί να υπάρξει ισχυρός πόλος και καταλύτης για την παραγωγή πολιτικής με θετικό πρόσημο...


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, o Γαβριήλ Σακελλαρίδης άσκησε σφοδρή κριτική στη σημερινή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δήλωσε με σαφήνεια ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν με έκανε να νιώθω ότι μπορώ να δώσω τον εαυτό μου».

Ενώ πρόσθεσε ότι ο κόσμος που απαρτίζει τη Νέα Αριστερά, που δεν προέρχεται μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τον ενέπνευσε για να ασχολήθεί ξανά με την πολιτική.



Πρόσθεσε ότι «δεν μετανιώνει» που το καλοκαίρι στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές, αλλά πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά κάτι άλλο.



Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν παράγει πολιτική, αλλά παραπολιτική. Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει δομικά προβλήματα» τα οποία «παροξύνθηκαν» και πρόσθεσε ότι ακόμη και η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα αυτά τα προβλήματα τόνισε.

Στην ερώτηση αν ο Στέφανος Κασσελάκης, με το επικοινωνιακό χάρισμα που έχει, μπορεί να δώσει ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισήμανε ότι «επικοινωνία χωρίς πολιτική ουσία, έχει κοντά ποδάρια».

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον «απαξιώνει την έννοια της πολιτικής».

«Ένας χρόνος συγκάλυψης»

Άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή και την επέτειο ενός χρόνου από το δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών. Μίλησε για έναν «χρόνο συγκάλυψης» και τόνισε ότι αυτό που υπάρχει είναι «ένα χαλί», κάτω από το οποίο «κρύβεται ό,τι δεν αρέσει ή δεν συμφέρει την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: