29.2.24

Ερωτήματα για τον Χρήστο Τριαντόπουλο και το μπάζωμα στα Τέμπη...


Στο κάδρο μπαίνει ξανά ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, ο οποίος βρισκόταν στη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ όταν συνέβη η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς.

Ένα από τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα είναι το... ποιος ή ποιοι έδωσαν την εντολή να καθαριστεί και να μπαζωθεί το σημείο της τραγωδίας ελάχιστες ημέρες μετά το συμβάν, κάτι που, όπως καταγγέλλεται, είχε ως αποτέλεσμα να σβηστούν και να εξαφανιστούν στοιχεία που θα έπαιζαν ρόλο στις εν εξελίξει έρευνες.

Χθες το βράδυ, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών 2023, προχώρησε σε μια σημαντική δήλωση σχετικά με την απαράδεκτη απόφαση για το μπάζωμα του τόπου μαρτυρίου.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Alert, ανέφερε ότι είχε στείλει εξώδικο προς τον πρώην περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, καθώς είχε μάθει ότι το μπάζωμα ήταν απόφαση της Περιφέρειας.

Πρόσθεσε δε πως ο κ. Αγοραστός σε γραπτή του απάντηση επισήμανε ότι ακολούθησε εντολές, οι οποίες ήρθαν από τον Χρήστο Τριαντόπουλο, έπειτα από δύο συνεδριάσεις. 

«Εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβα μία απάντηση γραπτή, η οποία ανέφερε ότι “Εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημοσιογράφος τη ρώτησε «αυτό το έγγραφο υπάρχει στην δικαιοσύνη και δεν έχει γίνει τίποτα;» με τη μητέρα ενός από τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος να απαντά «τίποτε».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομα του Χρ. Τριαντόπουλου, καθώς είχε αναφερθεί στο εξώδικο συγγενών των θυμάτων προς τον Κώστα Αγοραστό, ενώ σχετικά αναφορά έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Μιχάλης Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ.) από το βήμα της Βουλής.

Διαψεύδει ο Αγοραστός

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, πάντως, φέρεται να διαψεύδει τις δηλώσεις αυτές. Το aftodioikisi.gr επικαλείται επικοινωνία που είχε με τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος φέρεται να δήλωσε «τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, δεν ενέπλεξα τον κ. Τριαντόπουλο»

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του κι ερωτηθείς εάν διαψεύδει την κα Καρυστιανού ο πρώην περιφερειάρχης σημειώνει «σας είπα, ότι τίποτα δεν ισχύει από όσα λέγονται. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω, ούτε να σχολιάσω».

Σφυρίζει αδιάφορα ο Μαρινάκης

Στο κομβικό αυτό ζήτημα κλήθηκε να απαντήσει σήμερα μέσω του ΑΝΤ1 και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με τους δημοσιογράφους να ρωτούν εάν έχει γνώσει για τη συνεδρίαση του έκτακτου συντονιστικού, όπου φέρεται να ελήφθη η απόφαση για να γίνουν οι συγκεκριμένες εργασίες. 

Ο Παύλος Μαρινάκης περιορίστηκε σε ευχολόγια περί έρευνας της Δικαιοσύνης, ενώ όταν ρωτήθηκε ξανά εάν γνώριζε ποιοι συμμετείχαν στο συγκεκριμένο συντονιστικό κρύφτηκε λέγοντας «αυτή τη στιγμή δεν έχω, ακριβώς, τα μέλη του Συντονιστικού τα οποία συμμετείχαν και δεν μπορώ να ξέρω αν δόθηκε η Α ή Β εντολή από τον οποιονδήποτε»...

efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: