28.2.24

Καμία απάντηση για την αξιοπιστία της Nielsen...Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα των συνεργασιών των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών με την εταιρεία μέτρησης τηλεθέασης Nielsen. 

Παρά τους ισχυρισμούς του προέδρου του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος Γρηγόρη Αντωνιάδη σχετικά με την αξιοπιστία των... ποσοστών της εταιρείας, τα οποία και συγκροτούν το τηλεοπτικό νόμισμα για την αγορά, με βάση το οποίο διακινούνται εκατομμύρια ευρώ και σχετίζεται με χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο, έως τώρα δεν φαίνεται να έχουν δοθεί αξιόπιστες απαντήσεις. 

Η αρμόδια, ιδιωτικού ενδιαφέροντος, Επιτροπή Έρευνας Ελέγχου Τηλεθέασης, στην οποία συμμετέχει ο ΣΔΕ, δεν προχώρησε σε καμιά ανακοίνωση σχετικά με το πρόβλημα που εμφανίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο του 2023, ενώ και το ΕΣΡ δεν έχει επιδείξει κάποιο ενδιαφέρον.

Τώρα οι μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες έχουν τη δυνατότητα άμεσης καταγραφής των στοιχείων τηλεθέασης, γνωρίζοντας το εύρος της απήχησης των προγραμμάτων. 

Ειδικότερα, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών έχουν σε καθημερινή βάση τον χάρτη των συνηθειών των συνδρομητών τους σε όλη τη χώρα! Μπορεί ο αριθμός των συνδρομητών να μη συνιστά δείγμα για την έρευνα τηλεθέασης, ωστόσο, είναι τέτοιος ο όγκος των χρηστών, που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί, καθώς αποτελεί μια καθημερινή μέτρηση για τις συνήθειες του τηλεοπτικού κοινού...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: