28.2.24

Αντιστάσεις στα σχέδια Κασσελάκη...


Τα απόνερα του συνεδρίου εξακολουθούν να απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την ώρα που διαρροές από το προεδρικό περιβάλλον κάνουν ...λόγο για σαρωτικές αλλαγές το επόμενο διάστημα, γεγονός που αντιμετωπίζεται ήδη με σκεπτικισμό από τους διαφωνούντες, οι οποίοι ναι μεν αναγνωρίζουν ότι έχασαν τη μάχη του συνεδρίου, αλλά όχι και τον πόλεμο. Στελέχη που επέκριναν από το βήμα του συνεδρίου, όπως ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, αναφέρουν ότι σέβονται το αποτέλεσμα, σημειώνουν ωστόσο με νόημα ότι «κάθε μέρα, και το κόμμα, όλοι μας και ο πρόεδρος κρίνονται».

Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα εκφράζοντας την άποψη ότι όφειλε να στείλει την επιστολή, ενώ σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει νέα κρίση στο κόμμα και αμφισβήτηση του προέδρου σε περίπτωση άσχημου αποτελέσματος στις ευρωεκλογές είπε: «Δεν είναι Φαρ Ουέστ ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα και θα εκτιμήσει το αποτέλεσμα και θα δει τι θα κάνει».

Στον τέως πρόεδρο αναφέρθηκε και ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας χθες το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα. Οταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «προσωπικά, όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι και νομίζω το εύχεται και πολύς κόσμος, αλλά δεν αφορά το τώρα σε κάθε περίπτωση. Αφορά το μέλλον». Συμπλήρωσε επίσης ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο και πως έχει αντίκτυπο στην κοινωνία: «Τον εμπιστεύεται και αναφέρεται σε αυτόν πολύς κόσμος, όχι μόνο μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και μ’ αυτή την έννοια κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει».

Tην κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα κατά τη δική της άποψη εξέφρασε και η Νίνα Κασιμάτη που ανήκει στους προεδρικούς. Μιλώντας στο Mega είπε ότι «υπάρχει εσωτερική αντίσταση στο να αλλάξει δομικά ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνοντας ότι «δεν εκφράζει πλέον τον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι τώρα. Δεν έχει εχθρούς ο κ. Κασσελάκης με το ποσοστό που εξελέγη. Πρέπει ο λόγος να δοθεί στα μέλη μας».

Νέο think tank
Xθες ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το τρίτο κατά σειρά think tank, αυτό που θα ασχοληθεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δεν έχουμε γεννηθεί ίδιοι - Μπορούμε να γίνουμε ίσοι. Με αυτούς τους διακεκριμένους ανθρώπους θα φτιάξουμε ένα σύγχρονο, κυβερνητικό πρόγραμμα-ασπίδα για όλες τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει δικαιώματα», ανέφερε σε σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης, παρουσιάζοντας τους 6 επιστήμονες που το στελεχώνουν. Πρόκειται για τους:

■ Ειρήνη Λεριού, επιστημονική υπεύθυνη, με εξειδίκευση σε έρευνες για την παιδική φτώχεια, του Εθνικού Παρατηρητηρίου Παιδικής Ευημερίας στην Ελλάδα, του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,

■ Παναγιώτη Πεντάρη, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνικών, Θεραπευτικών και Κοινοτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο,

■ Ιφιγένεια Μουμτζή, απόφοιτη της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου, ερευνήτρια της διαδικτυακής κακοποίησης,

■ Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο, ψυχίατρο, ο οποίος διδάσκει στην ιατρική Πανεπιστημίου Πατρών,

■ Δημήτρη Ζιούβα, επίκουρο καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,

■ Αντώνη Μπασούκο, με διδακτορικό στη φιλοσοφία και ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο του Εξετερ...

Δημήτρης Τερζής

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: