29.2.24

Αυτό θα τον φάει...


Αρκετά καλές από ότι αντιλαμβανόμαστε οι «επιδόσεις» της Αρχής Προστασίας Δεδομένων. Αυτό αντιλαμβάνεται κανείς από όσα είπε ο επικεφαλής της Κωνσταντίνος Μενουδάκος παραδίδοντας την έκθεσή του για το 2022 στον... Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Ανέφερε πως «στην Αρχή υποβλήθηκαν 1.250 καταγγελίες, σε ποσοστό 8% περισσότερες σε σύγκριση με το 2021, ενώ αντίστοιχα διεκπεραιώθηκαν 876 υποθέσεις, εμφανίζοντας ανάλογη αύξηση περίπου 8%. Η Αρχή εξέδωσε 67 αποφάσεις και 5 γνωμοδοτήσεις, εξέτασε 209 γνωστοποιήσεις για περιστατικά παραβίασης δεδομένων και επέβαλε πρόστιμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ».

Δυστυχώς όμως -για τον ίδιο- ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος είπε και κάτι ακόμη: «Στα τέλη Ιουλίου 2022, η Αρχή κίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα σε σχέση με δραστηριότητες εγκατάστασης και χρήσης κατασκοπευτικού λογισμικού στην Ελλάδα, ιδίως σε σχέση με το λογισμικό παρακολούθησης που αναφέρεται ως «Predator».

Αυτή η «αυτεπάγγελτη έρευνα» είναι που …θα τον φάει. Γιατί από όσα ακούγονται σύντομα θα τεθεί θέμα αντικατάστασής του από την Διάσκεψη των Προέδρων. 

Εκεί όπου πρόσφατα η κυβέρνηση άλλαξε ξανά τον κανονισμό της Βουλής για να μην έχει προβλήματα με πλειοψηφίες, μειοψηφίες και τα 16,2 που γίνονται με το ζόρι 17…

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: