28.2.24

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ...


Τα σενάρια για τις αλλαγές...

Με ταχείς ρυθμούς φαίνεται να κινείται ο Στέφανος Κασσελάκης για να προωθήσει τις αλλαγές που σχεδιάζει για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο και εν όψει ευρωεκλογών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις αλλαγές προσώπων θα... επηρεαστούν οι δύο γραμματείς αλλά και το γραφείο Τύπου.

Η Ράνια Σβίγκου, γραμματέας του κόμματος, και ο Γιώργος Βασιλειάδης, αναπληρωτής γραμματέας θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιοι είναι υποψήφιοι να τους διαδεχθούν.

Επίσης αναμένεται να επανεργοποιηθεί το ολιγομελές Εκτελεστικό Γραφείο, που θα πλαισιώνει τον Στέφανο Κασσελάκη, και στο οποίο θα συμμετέχουν οι γραμματείς, ο εκπρόσωπος Τύπου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κάποια μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. 

Επίσης αλλαγές αναμένονται στο Γραφείο Τύπου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Δώρα Αυγέρη μάλλον θα είναι υποψήφια για τις ευρωεκλογές, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα την αντικαταστήσει. Άγνωστο επίσης παραμένει αν στα νέα όργανα του κόμματος θα συμπεριληφθούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχουν ασκήσει κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη στο πρόσφατο συνέδριο, ή και πιο πριν από αυτό.

Ο Στ. Κασσελάκης, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ανέφερε τουλάχιστον δύο φορές πως τα μέλη του κόμματος μίλησαν και είπαν «κάτω τα χέρια απ' τον Στέφανο», αλλά και ότι έλαβε «ξεκάθαρη εντολή» να μετασχηματίσει το κόμμα, και πως «δεν πρόκειται να σταματήσω».

Όσον αφορά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και το επίμαχο ερωτηματολόγιο, τόνισε πως η εικόνα που έχει είναι «πρώιμη» και πως «τα μέλη θα αποφασίσουν προς τα πού θέλουν να κατευθύνουν το κόμμα τους». Είπε πάντως ότι πλέον -προφανώς μετά τις αποχωρήσεις στελεχών- «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα άρα ακόμα και η λέξη Συνασπισμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: