28.2.24

Στο εκλογοδικείο οι Σπαρτιατες...



Συζητήθηκε το ένα υπήρξε νόθευση της λαϊκής βούλησης, καθώς οι Σπαρτιάτες υποστηρίχθηκαν από τον Ηλία Κασιδιάρη.
Πρώτη συνεδρίαση του Εκλογοδικείου σήμερα, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, με αντικείμενο τις ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων της κάλπης.


Η πρώτη... ένσταση που συζητήθηκε αφορούσε το κόμμα των Σπαρτιατών. Συγκεκριμένα, η ένσταση είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου  ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα και Πέτρου Δημητριάδη, και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Ακριβής Πετροπούλου. Ο ενιστάμενος υποστήριξε ότι υπήρξε νόθευση της λαϊκής βούλησης, καθώς οι Σπαρτιάτες υποστηρίχθηκαν από τον Ηλία Κασιδιάρη και μάλιστα ο αρχηγός των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας τον ευχαρίστησε δημόσια μετά τις εκλογές.

Από την πλευρά του, ο Β. Στίγκας υποστήριξε πως δεν θα δεχόταν ποτέ να είναι αχυράνθρωπος τού οποιοδήποτε και πως δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με παρακρατική οργάνωση, αλλά ούτε  ποτέ  έχει ποτέ συμπράξει με τον κ. Λαγό. Είπε επίσης πως δεν έχει τη παραμικρή επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη και πως αφού κόπηκε το κόμμα του  μέλους της Χρυσής Αυγής από τον Άρειο Πάγο διοχέτευσε τους οπαδούς του στους Σπαρτιάτες. Πάντως, παραδέχθηκε ότι στήριξε την υποψηφιότητα του  Ηλία Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές (Δήμο Αθηναίων).
 

Από την πλευρά του ο κ. Δημητριάδης υποστήριξε πως το κόμμα Σπαρτιάτες δεν έχει κρυφή ηγεσία και πως η νομιμότητα συμμετοχής τους στις εκλογές κρίθηκε οριστικά από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. 

Η δεύτερη ένσταση είναι κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατά το μέρος που  αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών, στρέφονται ο Δημήτρης Παράβολος και η Φιλάνθη Αυραμέα. Ο δικηγόρος του κ. Ζερβέα ζήτησε από το Εκλογοδικείο να αναβάλει τη λήψη απόφασης μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία που έχει ξεκινήσει για τους Σπαρτιάτες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.


Ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος συνήγορος εκ  των ενιστάμενων υποστήριξε ότι πρέπει να ακυρωθούν οι εκλογές καθώς υπήρξε εξαπάτησή του εκλογικού σώματος και του εκλογικού αποτελέσματος και ότι η αναπλήρωση των εδρών των βουλευτών τοι κόμματος Σπαρτιάτες να γίνει στο πρώτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: