28.2.24

Μόνοι τους...


Ναι εντάξει! Το καταλάβαμε πως η Νέα Δημοκρατία θα ήθελε την θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μόνο που λίγο …άγαρμπα το επιδιώκει. Έως πολύ.

Γιατί αν θεωρήσουμε «οκ» την πολιτική κριτική που ασκεί, το να καταγράφει τους ψήφους των... βουλευτών του μια εβδομάδα νωρίτερα δείχνει πως ξεφεύγει το πράγμα. Το να χρησιμοποιεί μάλιστα ως μοχλό πίεσης την θέση του Ανδρέα Λοβέρδου το απογειώνει το πράγμα.

Η κυβέρνηση «σπρώχνει» τα πράγματα σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που επιδιώκει. Οπότε τσάμπα κόπος.

Γενικά ας το αντιληφθούν: Μόνοι τους θα το ψηφίσουν, όπως και πολλά άλλα νομοσχέδια εφεξής.

Ο ΣΕΒ

Μια και αναφερθήκαμε στο νομοσχέδιο η κυβέρνηση έχει δώσει ήδη σαφή μηνύματα για την φύση. Από τις προσκλήσεις στην ακρόαση φορέων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που θα το επεξεργαστεί.

Ανάμεσα στους φορείς αυτούς περιλαμβάνεται ο Συνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών όπως και άλλοι φορείς της επιχειρηματικότας. Όμως ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Κέλλας εμφανίστηκε εξαιρετικά απρόθυμος όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να κληθεί ο …. Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας (κι είναι και γιατρός ο ίδιος!)

Εκεί όμως που η Νέα Δημοκρατία «έδωσε» ρέστα είναι όταν από την πλευρά του Διονύση Καλαματιανού ζητήθηκε να κληθεί η ΟΛΜΕ. Ο Χρήστος Κέλλας αναφώνησε πως «η ΟΛΜΕ δεν έχει κανένα λόγο να είναι εδώ»! Προκαλώντας – όπως ήταν λογικό- την αντίδραση του βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ που αναρωτήθηκε: «Έχουν οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες λόγο για το πανεπιστήμιο και δεν έχουν οι δάσκαλοι;»...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: