29.2.24

Το ρολόι σταμάτησε…


«Ένας χρόνος μοιάζει μεγάλο διάστημα. Σε έναν χρόνο γίνονται πολλά. Για την κοινωνία μας, όμως, το ρολόι σταμάτησε το μοιραίο βράδυ της 28ης ...Φεβρουαρίου του 2023». Αυτά υποστήριξε σε δήλωσή του έναν χρόνο μετά το τραγικότερο δυστύχημα των τελευταίων ετών, το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Τα αίτια του δυστυχήματος, η απαράδεκτη διαχείριση του χώρου και της έρευνας, όλα όσα ακολούθησαν, επιβεβαιώνουν πως ο χρόνος στην Ελλάδα σταμάτησε», συνέχισε, παρατηρώντας ότι τα γιατί και τα πώς αυτής της τραγωδίας παραμένουν αναπάντητα, οι ένοχοι και οι υπαίτιοι παραμένουν για κάποιους αόρατοι, ενώ τα αντανακλαστικά ενός Κράτους που κανονικά ερευνά, εντοπίζει, τιμωρεί και τελικά διορθώνεται, παραμένουν απογοητευτικά. «Ένας χρόνος είναι μεγάλο διάστημα για να μην έχει γίνει τίποτα από όσα οφείλουμε να κάνουμε ως Πολιτεία», είπε.

Και ενώ κανείς θα αντέτεινε ότι οι πολιτικοί δεν είναι για να παρατηρούν, αλλά για να δρουν, στον Νίκο Ανδρουλάκη, αναγνωρίζεται ότι τουλάχιστον σεβάστηκε την επιθυμία των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη, να μην εμφανιστούν εκεί πολιτικοί…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: