29.2.24

«Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή»...


Η αντίδραση Χ. Δούκα για το σβήσιμο των ονομάτων...
Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή και «τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών δε θα σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη» τονίζει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, στον απόηχο της ντροπιαστικής εντολής να σβήσουν τα ονόματα των 57 θυμάτων που έγραψαν χθες στο πεζοδρόμιο μπροστά απ' το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στο Σύνταγμα και στο «γαϊτανάκι» ευθυνών για το ποιος έδωσε την εντολή...

Συγκεκριμένα ο Χ. Δούκας αναφέρει: Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων τονίζει:

«Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή.

Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη.

Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών.

Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης».


Ήδη η αρμόδια αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ρωξάνη Μπέη είχε διευκρινίσει πως κανείς δεν επικοινώνησε κανείς μαζί της για να τη ρωτήσει και ότι τα ονόματα σβήστηκαν με εντολή του φρουράρχου της Βουλής, σχολιάζοντας ότι «η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη». Επίσης ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες και τους χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν χθες.

Η απίστευτη διαρροή από το φρουραρχείο

Απαντώντας πηγές από το φρουραρχείο αναφέρουν στο ethnos.gr ότι πράγματι ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του φρουραρχείου».

Στην ίδια διαρροή, πάντως, υπάρχει και ο αστείος ισχυρισμός ότι από το φρουραρχείο... δεν είχαν εικόνα για το περιεχόμενο των συνθημάτων, που βρίσκονταν στο σημείο από χθες νωρίς το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με τη διαρροή «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του φρουραρχείου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: