1.2.24

Η Deutsche Bank κατέγραψε κέρδη 4,2 δισ...


...αλλά περικόπτει 3.500 θέσεις εργασίας...
ΗDeutsche Bank ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα περικόψει 3.500 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο των προσπαθειών να μειώσει το κόστος της κατά 2,5 δισ. ευρώ μέχρι το επόμενο έτος και να ενισχύσει τα κέρδη της, παρά το γεγονός ότι επωφελείται χάρη στα υψηλότερα επιτόκια που έχουν υιοθετηθεί διεθνώς...

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση έγινε λίγο αφότου δημοσιοποιήθηκαν τα ετήσια στοιχεία για τα κέρδη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, σύμφωνα με τα οποία το 2023 πραγματοποίησε κέρδη 4,2 δισ., μειωμένα πάντως κατά 16% σε σύγκριση με το 2022. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία η τράπεζα καταγράφει κέρδη.

Η τράπεζα δήλωσε ότι θα επιδιώξει να εξορθολογίσει το δίκτυο μάρκετινγκ, τα συστήματα υπολογιστών και το λογισμικό της, καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος. Ανέφερε επίσης η μείωση του αριθμού των θέσεων αφορά κυρίως θέσεις εργασίας που δεν συνεπάγονται απευθείας συναλλαγές με πελάτες.

Η Deutsche Bank έχει επωφεληθεί, όπως και άλλες τράπεζες, από την αύξηση των επιτοκίων διεθνώς, η οποία μπορεί να αυξήσει το περιθώριο κέρδους μεταξύ των τόκων που πληρώνει η τράπεζα και των κερδών της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Κρίστιαν Σιούινγκ, δήλωσε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα «έδειξαν εντυπωσιακή ανθεκτικότητα της τράπεζας σε ένα δύσκολο περιβάλλον, επέκτεινε τις δραστηριότητές μας και έδειξε σε όλους ότι είναι βιώσιμα κερδοφόρα».

Τα έσοδά της αυξήθηκαν 6,8%, φτάνοντας στα 28,9 δισ. ευρώ. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυξάνει το μέρισμά της στα 45 σεντς του ευρώ ανά μετοχή από 30 σεντς ανά μετοχή, ενώ θα αποδώσει περισσότερα χρήματα στους μετόχους της, αγοράζοντας 675 εκατ. ευρώ σε μετοχές μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: