11.2.24

Θερμή υποδοχή σε Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου ...Με δύο μετάλλια ανά χείρας επέστρεψε σήμερα απ' τη Ντόχα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη, που διέπρεψε παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου κατακτώντας το χρυσό στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο και το ασημένιο στο ελεύθερο...

Μαζί της και η Σοφία Μαλκογεώργου, που μαζί με την Πλατανιώτη πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Κατά την άφιξή τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κόσμος τους επιφύλαξε θερμή υποδοχή. Εκεί τις υποδέχτηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.«Είμαι 20 χρόνια στο άθλημα, δουλεύω πολύ σκληρά. Τα τελευταία δύο χρόνια είχα στόχο το χρυσό. Πέρσι δεν τα κατάφερα, αλλά φέτος δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω έτσι. Χαίρομαι πολύ που τα καταφέραμε μαζί με τη φίλη μου, τη Σοφία. Είναι τιμή για μένα να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς για 4η φορά. Ήταν δύσκολος ο αγώνας, δεν είχαμε δουλέψει τόσο πολύ το ντουέτο, αλλά πήγαν όλα όπως έπρεπε και θα είμαστε στο Παρίσι. Το "σκέφτομαι να τα παρατήσω" το έχει σκεφτεί νομίζω κάθε αθλητής. Κάθε αποτυχία μου με έκανε πιο δυνατή. Πέρυσι που έχασα το μετάλλιο στη Φουκουόκα είπα στην προπονήτριά μου θα πάω στην Ντόχα να πάρω το χρυσό», ανέφερε η Πλατανιώτη.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πολύ περήφανη που πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο. Μας περιμένει πολλή δουλειά για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε η Μαλκογεώργου.

Απ' την πλευρά του ο υπουργός Αθλητισμού σημείωσε: «Στα πρόσωπα της Ευαγγελίας και της Σοφίας συμπυκνώνεται η ομορφιά και η δύναμη του αθλητισμού. Είμαστε περήφανοι, συγκινημένοι, πιστεύουμε σε σας και στα άλλα παιδιά που αγωνίζονται. Ο ελληνικός αθλητισμός μπορεί να πάει πολύ ψηλά», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: