2.8.23

Κινήσεις στήριξης στους Περιφερειάρχες...


Στην ενίσχυση της δυναμικής των υποψηφίων Περιφερειαρχών που στηρίζει η ΝΔ ρίχνει το βάρος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Ο πρωθυπουργός, αφού έκλεισε τις εκκρεμότητες με τα πρόσωπα που θα κατέλθουν ως υποψήφιοι με το χρίσμα του κόμματός του, ξεδιπλώνει τη στρατηγική με την οποία οι εν λόγω υποψηφιότητες θα επιβεβαιώσουν στην πράξη τις μεγάλες πιθανότητες εκλογής (ή επανεκλογής) τους. Και αυτό, δεδομένου ότι δεν εκλείπουν και οι συνδυασμοί όπου συμμετέχουν στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες σε κεντρικό επίπεδο να αποσυρθούν οι ανά την επικράτεια… αντάρτες.

Και μπορεί αυτό να συνέβη στις Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου, όπου η Πειραιώς δεν θα στηρίξει τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες, Γιώργο Πατούλη και Παναγιώτη Νίκα αντίστοιχα (οι οποίοι αποσύρονται), όμως σε άλλες περιοχές υπαρκτές είναι οι εσωκομματικές… παραφωνίες. Όπως για παράδειγμα στη δυτική Μακεδονία, όπου απέναντι στον νυν Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, αποφάσισε να κατέβει ο  πρώην βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Αμανατίδης, που διεγράφη πρόσφατα για το λόγο αυτό από τη ΝΔ, καθώς και στα Ιόνια νησιά, με τον πρώην δήμαρχο Κέρκυρας, Γιάννη Τρεπεκλή να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απέναντι στην σημερινή Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα.

Η κυρία Κράτσα πέρασε χθες το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, όπως επίσης και ο Νίκος Χαρδαλιάς, μία μόλις μέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της στήριξής του από την κυβερνώσα παράταξη για την Αττική. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάρτησε φωτογραφία με τον Νίκο Χαρδαλιά, σημειώνοντας ότι συζήτησαν «για τις προτεραιότητες και το όραμά του για την Αττική. Θέλω να του ευχηθώ καλή δύναμη και να γνωρίζει ότι θα είμαστε δίπλα του. Ο Νίκος είναι μαχητής της παράταξης και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει!», κατέληξε στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, με τον κ. Χαρδαλιά να σχολιάζει: «Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την στήριξή του σε αυτόν τον αγώνα. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος αυτής της τόσο μεγάλης ευθύνης. Για τον τόπο μας, για την Αττική μας». Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς φέρεται χθες το απόγευμα να μετέβη για ενημέρωση στην Περιφέρεια Αττικής και να συναντήθηκε με τον Γιώργο Πατούλη.  

«Συνεργάτες της κυβέρνησης»
Το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Μεσσηνία για να στηρίξει δια ζώσης την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού, στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά επί διακυβέρνησής του.

«Δίνουμε βαρύτητα στις περιφερειακές εκλογές γιατί θεωρούμε τους περιφερειάρχες, συνεργάτες της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό να έχουμε περιφερειάρχες που ενστερνίζονται το όραμα μας για τον τόπο», τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Μυτιλήνη, κατά την προχθεσινή εκδήλωση για την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου.

Στόχος της ΝΔ είναι να κερδίσει, ει δυνατόν, και τις 13 Περιφέρειες στις εκλογές του Οκτωβρίου, με δεδομένο και το γεγονός ότι στην Κρήτη θα στηρίξει τον διαχρονικό, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.

Όσον αφορά τους Δήμους, χρίσματα δεν πρόκειται να υπάρξουν, παρά μόνο «χαλαρές» στηρίξεις στους μεγάλους Δήμους, καθώς η επιλογή των πολιτών καθορίζεται από διάφορους παράγοντες και όχι μόνο την κομματική προέλευση του υποψηφίου Δημάρχου. Χθες, πάντως, χωρίς να αιφνιδιάσει, η ΝΔ ανακοίνωσε τα πρόσωπα που θα στηρίξει στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά και δεν είναι άλλοι από τους τρεις εν ενεργεία δημάρχους, Κώστα Μπακογιάννη, Κωνσταντίνο Ζέρβα και Γιάννη Μώραλη...

Φίλιππος Πανταζής

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: