30.8.23

Επίθεση από εφοπλιστή κατήγγειλε ο Γιώργος Παπαχρήστος...


 
Επίθεση με γροθιές, απειλές και ύβρεις από εφοπλιστή κατήγγειλε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ, ο οποίος έλαβε τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για εξετάσεις. Ο ίδιος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε εφοπλιστή, τον οποίον κατηγορεί ως δράστη...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου, «επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν» δήλωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε επίσης ανακοίνωση καταδικάζοντας την τραμπούκικη επίθεση, «Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές. Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

«Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο την άγρια επίθεση, που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες το βράδυ με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο» ανέφερε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Το ΚΚΕ σχολίασε πως «οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και μάλιστα από μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως καταγγέλλουν τα θύματα των επιθέσεων, στρέφονται κατά της δημοσιογραφικής ελευθερίας, αλλά αναδεικνύουν και την ασυδοσία των δραστών, που εμπεδώνεται από ένα κράτος που τους παρέχει ασυλία παντού».

efsyn.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: