31.8.23

Φωτιά στον Έβρο: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο για 13η μέρα...

Η εικόνα στην Πάρνηθα και τα Φαρσαλα...
Αυτή την ώρα σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική, στη φωτιά στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 16 πεζοπόρα τμήματα, 100 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 2  ελικόπτερα.

Η εστία καίει κοντά... στην περιοχή Γιαννούλη ενώ χθες το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στον Έβρο, στους κατοίκους της Δαδιάς και του Σουφλίου ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει πως «Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Χαρακτηριστικά είναι τα χθεσινά βίντεο από το πύρινο μέτωπο που ανάρτησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σουφλίου.



Η φωτιά στην Πάρνηθα

Βελτιωμένη είναι και η φωτιά στην Πάρνηθα με ισχυρές δυνάμεις στο σημείο για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Από το πύρινο μέτωπο για τη φωτιά στην Πάρνηθα έχουν αποσυρθεί τα εναέρια μέσα ωστόσο στο σημείο παραμένουν ακόμα ισχυρές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πάρνηθα επιχειρούν 168 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 49 οχήματα.

Η φωτιά στα Φάρσαλα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στα Φάρσαλα, στην περιοχή Τσικράκι. Ωστόσο η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο και δεν απειλεί κατοικίες.

Συνολικά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν χθες 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το περασμένο 24ωρο εκδηλώθηκαν 47 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σημειώνεται πως για σήμερα παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς υπάρχει σήμερα σε Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, σε περιοχές της Εύβοιας, Φωκίδας, Μαγνησίας, Αχαΐας, Λακωνίας, στην Κρήτη τη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: