28.8.23

Ανεξέλεγκτος για δέκατη μέρα ο πύρινος όλεθρος στον Έβρο...



Εκτός ελέγχου παραμένουν, για δέκατη μέρα, οι πυρκαγιές στον Έβρο, όπου η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς έχουν καεί περισσότερα από 760.000 στρέμματα, ενώ οι τοπικοί παράγοντες κάνουν μάταια δραματικές εκκλήσεις κι ο πρωθυπουργός παραμένει άφαντος.


Στην... περιοχή μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τους υπουργούς Επικρατείας Μάκη Βορίδη, Προ.Πο. Γιάννη Οικονόμου και Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ μόλις χθες ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας επιτήρησε τα πύρινα μέτωπα δίνοντας, ίχνος αυτοκριτικής, γενικόλογες υποσχέσεις για ενίσχυση των δυνάμεων.

Tο χειρότερο μέτωπο μαίνεται στο δάσος της Δαδιάς με τις αρχές και τους πολίτες να φοβούνται ότι μπορεί να κινηθεί προς το Σουφλί, με δεδομένο ότι οι άνεμοι ενισχύονται κι αλλάζουν με κατεύθυνση προς τα νότια.


Στην Λευκίμμη χθες απειλήθηκαν τα πρώτα σπίτια, που γλίτωσαν τελικά χάρη στους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Νωρίτερα, οι κάτοικοι έζησαν μια χαοτική κατάσταση κατά την διάρκεια εκκένωσης του οικισμού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φωτιές σε Δαδιά και Αλεξανδρούπολη τείνουν να ενωθούν δημιουργώντας μια μεγάλη περίμετρο που θα είναι ακόμα πιο να αντιμετωπιστεί.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση βόρεια του Φρουρίου Φυλής, όπου για ακόμα μία μέρα υπάρχουν ενεργές εστίες.

Καλύτερη η εικόνα στο Στείρι Βοιωτίας, ενώ οι φωτιές σε Υλίκη και Μοσχοπόδι τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: