28.8.23

Τα λένε Μητσοτάκης – Ερντογάν στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ...



«Κλείδωσε» το ραντεβού των δύο ανδρών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, στις 18-20 Σεπτεμβρίου.


Τη συνάντηση Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε... ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως στο τέλος του 2023 θα διοργανωθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι στο Βίλνιους, συμφωνήθηκε η αναβάθμιση των διερευνητικών επαφών σε επίπεδο ΥΠΕΞ με τους Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν να συναντούνται στην Άγκυρα στις 5 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων, καθώς και για περιφερειακές εξελίξεις.

Στο μεταξύ η Αθήνα είναι αβέβαιη για τις επόμενες κινήσεις της Αγκυρας στην Κύπρο, ενώ τα πρόσφατα επεισόδια στην Πύλα από το κατοχικό καθεστώς σε βάρος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ εισάγουν νέα δεδομένα στη διαδικασία της επαναπροσέγγισης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία κι αφήνουν βαριά σκιά στην επαναπροσέγγιση που επιδιώκει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: