27.8.23

Με super puma... πάνω από τις πληγείσες περιοχής ο Β. Κικίλιας...



Για την κατάσταση των πύρινων μετώπων στον Έβρο ενημερώνεται σε σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος στη συνέχεια θα πετάξει με super puma πάνω από τις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές.


Μια τέτοια κίνηση... δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένης της απελπισίας και της οργής κατοίκων, που βλέπουν τον νομό να καίγεται εδώ και εννέα ολόκληρες μέρες με τεράστιες συνέπειες για τους ίδιους και το περιβάλλον.

Ο ίδιος δεν έχει κάνει καμία αυτοκριτική και δεν έχει δώσει καμία απάντηση για τα αίτια της καταστροφής από τις πυρκαγιές στη χώρα. Από την πρώτη στιγμή -και μονίμως- επιρρίπτει την ευθύνη στην κλιματική κρίση, ύστερα στους ίδιους τους μετανάστες που κάηκαν γιατί... δεν ακολούθησαν τις εντολές εκκένωσης, και μετά στους «αλητήριους εμπρηστές».

Παρ' ότι πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν απαντήσεις,  ο αρμόδιος υπουργός εστιάζει ιδιαίτερα απ' ότι φαίνεται στο ποιος -εάν- έβαλε ορισμένες από τις φωτιές, αλλά δεν μας λέει πώς θα σβήσουν και τι έκανε η κυβέρνηση για να προστατεύσει τον δασικό πλούτο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: