31.8.23

Παρέμβαση Ιερώνυμου για τις νέες ταυτότητες...



«Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία με σοβαρότητα, σκέψη και σοφία παίρνει τις αποφάσεις» ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, την ώρα που ακραίοι παραθρησκευτικοί κύκλοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη δυσαρέσκεια μερίδας των πολιτών για τις νέες ταυτότητες με συλλαλητήρια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, που το νεοπαγές κόμμα της «Νίκης» οργανώνει την Κυριακή  εκδήλωση στο ΣΕΦ με... ομιλητή τον πρόεδρό του Δημήτρη Νατσιό, ενώ στα ίδια θολά νερά ψαρεύουν και οι «Σπαρτιάτες» με την Ελληνική Λύση.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο προκαθήμενος συνέστησε «να περιμένουμε τις θέσεις της Συνόδου και για τέτοια θέματα, με τέτοιον αντίκτυπο σε μια τέτοια εποχή. Καλούμαστε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία».


«Χρειάζεται σύνεση και φρόνηση. Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας που σήμερα συνωστίζονται να εκδώσουν ταυτότητες μπορεί να ήσαν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα» είπε χαρακτηριστικά.

Και επέμεινε ότι «πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία. Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: