30.8.23

Ξαναζεσταμένες εξαγγελίες με επίκεντρο το φαραωνικό fly-over...



Στα έργα που... δρομολογούνται εδώ και πολύ καιρό στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε... αμφιλεγόμενα έργα όπως είναι ο οδικός άξονας fly-over, εξαγγέλλοντας για ακόμα μια φορά την κατασκευή του (τώρα δήλωσε πως αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους). 

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή της φαραωνικής υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (fly over) έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Πρόσφατα, μάλιστα, οι πολίτες στα Κωνσταντινουπολίτικα Θεσσαλονίκης σταμάτησαν τις πρόδρομες εργασίες του έργου.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να υπερασπιστεί το έργο, ισχυριζόμενος πως θα διαφοροποιήσει προς το καλύτερο την πόλη. Όσο για τις αντιδράσεις, περιορίστηκε να μιλήσει για «πρόσκαιρη» αναστάτωση και να εξαγγείλει σχετικές «παρεμβάσεις» για τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι η κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου και σημαντικού έργου για την πόλη είναι πιθανόν να δημιουργήσει κάποιες πρόσκαιρες αναστατώσεις, όσον αφορά στη λειτουργία της Θεσσαλονίκης και για αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε μία σειρά από παρεμβάσεις, υπό το συντονισμό του αρμόδιου υφυπουργού, έτσι ώστε η ζωή και η κίνηση στην πόλη να είναι όσο το δυνατό πιο εύκολη στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που είναι εφικτές να γίνουν. Θέλω, όμως, όλοι οι Θεσσαλονικείς να αντιληφθούν ότι το έργο του fly over είναι μία πολύ σημαντική δημόσια δαπάνη για την πόλη. Μιλάμε για ένα δρόμο, ο οποίος θα είναι δωρεάν, έναν δρόμο χωρίς διόδια, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί πραγματικά θα αποσυμφορήσει, σε συνδυασμό με το Μετρό, την κυκλοφορία της πόλης και θα μιλάμε για μία διαφορετική Θεσσαλονίκη».


 

Όσο για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο, εξέφρασε την... ελπίδα του να ξεκινήσει η κατασκευή του «μέχρι το τέλος του έτους, το αργότερο τον Ιανουάριο του 2024».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ξανά μια σύντομη και αόριστη αναφορά στο Μετρό Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως «θα ολοκληρωθεί μαζί με την επανατοποθέτηση των αρχαίων στους σταθμούς από τα οποία αφαιρέθηκαν».

Επίσης, ο πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει μια «μαγική εικόνα» για την οικονομία της χώρας, τη στιγμή που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός σαρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όπως υποστήριξε, η ελληνική οικονομία «αναπτύσσεται γρήγορα», ο τουρισμός «διανύει μια εξαιρετικά καλή χρονιά», οι εξαγωγές «αυξάνονται» και πολλές νέες επενδύσεις «δρομολογούνται» (στο σημείο αυτό ανέφερε πως «σημαντικές επενδύσεις που αφορούν και την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης»).

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ότι στα θέματα της οικονομίας θα αναφερθεί πιο αναλυτικά από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, «όπου θα έχω την ευκαιρία να περιγράψω σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια την οικονομική πολιτική του επόμενου έτους, αλλά και να εξειδικεύσω και πώς αντιλαμβάνομαι στην πράξη αυτή την έννοια του πολυδύναμου, του πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού, για την οποία είχα την ευκαιρία να μιλήσω και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης πριν από λίγες εβδομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: