30.8.23

«Κολλημένη» πάνω από τα 2 ευρώ η βενζίνη...



 «Φωτιά» έχουν πάρει οι αντλίες στα πρατήρια καυσίμων με την επιστροφή των παραθεριστών από τις άδειές τους, με το καλοκαίρι να κλείνει με την τιμή της βενζίνης σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ ανά λίτρο στα περισσότερα βενζινάδικα της Αττικής.

Η τιμή του υγρού καυσίμου κίνησης ακολουθεί... ανοδική πορεία καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου και η καθημερινότητα στην Αθήνα διαμορφώνεται από τους ιδιότυπους ρυθμούς της κρίσης ακρίβειας που έχει ταρακουνήσει την Ελλάδα.


Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων ήταν σήμερα στην Αττική 1,993, ενώ οι χαμηλότερη και υψηλότερη τιμή 1,868 και 2,068 ευρώ αντίστοιχα.


Από την άλλη, η μέση τιμή της 100άρας διαμορφώθηκε 2,162, ενώ η χαμηλότερη και η υψηλότερη είναι 2,036 και 2,345 ευρώ αντίστοιχα.

H μέση τιμή του πετρελαίου και του υγραερίου κίνησης διαμορφώθηκε στα 1,763 και 1,083 ευρώ.


Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η περιπέτεια με τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και καύσιμα έχει μέλλον ακόμα και οι πολιτικές στήριξης της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά ανακουφίζουν το λαίκό εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: